Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Huszonöt munkaadó nyolcvan munkahelyet kínált ma a magyarkanizsai állásbörzén

2019-03-29
13:49
2019-03-29
19:33
Forrás
Pannon RTV
Az érdeklődő munkavállalók bőséges kínálatból válogathattak, a községbeli munkák mellett Törökkanizsáról, Szabadkáról, Zentáról is érkeztek képviselők, akik munkát kínáltak.

Magyarkanizsa községben jelenleg 1443 regisztrált munkanélküli van, többségük alapképzéssel rendelkezik. Bálint Szilvia jelenleg háziasszonyként tevékenykedik: „Takarítónői munkát kerestem, de akármilyen munka megfelel.”

A martonosi Telek Paprika Kft. képviselői is jelen voltak az állásbörzén. Megközelítőleg 50 munkásra van szüksége a cégnek.

Égető Zsuzsanna a Telek Paprika Kft. ügyvezető titkára: „Kimondottan szezonmunkára keresünk embereket. Csak akkor tudunk munkát biztosítani, amikor éppen a levelesekkel van munka, tehát a spenót, zöldség vágásra és szállításra keresünk munkásokat a gyártósorra.”

Az elmúlt évekhez képest csökkent a munkanélküliek száma a község területén, de ehhez az is hozzájárul, hogy sokan külföldre vándoroltak - mondta Fejsztámer Róbert. Magyarkanizsa polgármestere kiemelte: „Mi határ menti település vagyunk, nagyon sokan vannak azok, akik naponta, hetente ingáznak. Vannak olyanok, akik havonta csak egyszer jönnek haza. Nem csak arról van szó, hogy mennyi új munkahelyet lehet teremteni Magyarkanizsa község területén, mert most már eljutottunk arra a szintre, hogy nincs elég ember ahhoz, hogy az új munkahelyeket betöltse.”

A Művészetek Házának előcsarnokában tartott állásbörzén sokan jelentkeztek a különböző munkahelyekre, hiszen a szakképzetlenek mellett pincéreket, szakácsokat, biztosítási ügynököket, gépészeket és kereskedőket is kerestek.

Magyarkaniza
állásbörze
Fejsztámer Róbert

Most

23:58, Frissítve: 00:17

Örömvasárnap

Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát az adventi koszorún.
22:15, Frissítve: 22:20

Melegrekordok dőlhetnek meg

Akár 16 fokig is emelkedhet a jövő héten a hőmérő higanyszála, melegrekordok dőlhetnek meg térségünkben - olvasható az előrejelzésekben. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk.

Népszerű