Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Idén is elmarad a rekordtermés

2020.05.30
14:23
2020.05.30
18:57
Forrás
Pannon RTV
Az enyhe tél és a száraz tavasz hatását már kezdik érezni az észak-bácskai mezőgazdasági termelők. Szerintük a vártnál ugyan szebben fejlődik a gabona, azonban rekordtermés nem várható idén sem.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Csapadékmentes tél áll mögöttünk és a tavasz sem hozott túl sok esőt. A gazdák szerint azonban az időjárási viszonyokhoz képest szépen fejlődik a kukorica és a búza is, ez főleg a minőségi vetőmagoknak tudható be, illetve annak, hogy jól tudták megművelni a földterületeket. A gazdák szerint viszont legalább még 50 liter esőre lenne szükség ahhoz, hogy szépen fejlődjenek ezek a növények.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az adorjáni Vajda Attilánál szépen sorol a kukorica és a búza is. A mezőgazdasági termelő elmondta, hogy a permetezést már elvégezték a gabonákon, most már csak egy kiadós esőre várnak.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Vajda Attila termelő: „A hozamokról még korai lenne beszélni, sokat kint fog még aludni a gabona aratásig. Mindenképp egy eső még segítene rajtuk, a búzákon főleg. Remélem, hogy túl nagy gondok nem lesznek, viszont rekordtermésre nem számítunk, az biztos, az már látható, de szerintem, ha már a költségeket fedi, akkor azzal is megelégszünk az idén.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A gazda szerint az idén gyengébb búza- és kukoricatermésre van kilátás. Arról pedig még csak találgatni lehet, hogy mennyi lesz a gabona felvásárlási ára.

mezőgazdaság
gabona
kukorica
búza
szárazság
Vajda Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.