Ugrás a tartalomra
Pixabay/dnfcnlsrn0

Idén sem ment el teljesen a kedvük a cégalapítástól a szerbiaiaknak

2020.09.18
19:32
2020.09.18
20:32
Forrás
Tanjug
Egyre több a programozással foglalkozó cég, a nagykereskedelmi vállalat és - érdekes módon - az étterem.

Csaknem 406 ezer aktív gazdasági társaság és vállalkozás van bejegyezve jelenleg a szerbiai Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség, az APR adatbázisában. Számuk 15 ezerrel több, mint az előző év végén volt, bár a tavaszi járványidőszak sokakat eltántorított a vállalkozói kedvétől.

Az APR szerint jó jel, hogy a járványidőszakban is több céget nyitottak meg, mint amennyit kénytelenek voltak bezárni.

Cégalapítás szempontjából a legrosszabb hónap az április volt, az idei legjobb hónap pedig a június.

A legtöbb vállalat számítógépes programozás tevékenységére jegyeztette be magát, és sok nagykereskedelmi cég is alakult. A vállalkozók többsége vendéglátóipari egységeket hozott létre, de viszonylag sokan kezdtek fodrász- vagy kozmetikai szalon működtetésébe is, és népszerű volt még a tanácsadói tevékenység és az áruszállítás.

cégalapítás
vállalat
cég
bejegyzés
törlés
APR
nyilvántartás
járvány
koronavírus

Most

08:55

Folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei

A BL keddi játéknapján 8 mérkőzést játszanak. Az est két igazi rangadót tartogat a fociszurkolók számára: az Inter Milan a Barcelona csapatát látja vendégül, míg a csoportjában eddig hibátlanul teljesítő Napoli az Ajax otthonába látogat.
07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.