Ugrás a tartalomra
uzmiracun.rs

Indul az őszi húzás

2021.09.14
11:00
2021.09.14
17:15
Forrás
Pannon RTV
A szabályok nem változtak: egy borítékba 10 számlát kell elhelyezni.

Szombaton indul a Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjáték őszi fordulója. Hat húzás lesz, ahol gépkocsik és lakások találnak gazdára. A játék célja a szürkegazdaság visszaszorítása.

A Vedd el a számlát és nyerj! játék szabályai nem változtak: egy borítékba tíz számlát kell elhelyezni. Ezek legkevesebb 100 dinár értékű pénztárgépszámlák vagy bankkártyás fizetést igazoló nyugták, amelyek nem lehetnek április 1-nől régebbiek, valamint továbbra is külön kell borítékolni őket.

Danka Novaković, Újvidék: „Rendszeresen elveszem a számlát, és ha nem adják ide, akkor elkérem. Néha részt is veszek ebben a játékban, mikor hogy. Nem volt még szerencsém, nem is számítok rá. Inkább a szórakozás kedvéért csinálom, mivel nyugdíjas vagyok, és mi mást csináljak.”

Eva Semeder, Újvidék:

„- Kér-e számlát, ha nem adnak automatikusan?
- Kérek, kötelezően elkérem a számlát.
- Miért?
- A férjem feljegyzéseket vezet a költségekről. Ami pedig a játékot illeti, valahogy nincs szerencsém ezeken a játékokon.”

 

Pannon RTV

Az eddigi kimutatások alapján a beküldött számlák több mint fele boltokból származik. Az elárusítók tapasztalatai szerint a fiatalabbak kevésbé vesznek részt a nyereményjátékban.

Bačvanski Isidora, elárusító, Újvidék: „Inkább az idősebbeket érdekli, saját maguk, és a fiatalabbak miatt is, akiket ez nem annyira érdekel. Ők vesznek valamit, elveszik a számlát, elmondják hogy fogják megnyerni az autót, viccelődnek ezzel a témával.”

A nyereményjátékot a szerb kormány szervezi. A kimutatások alapján a játék ideje alatt megnő az általános forgalmi adó által befolyt összeg is.

Ivan Radak, sajtóreferens, NALED: „Ez a 15,4 százalék Szerbia bruttó hazai termékéből körülbelül 7 milliárd euró körül van, tehát ez egy igazán hatalmas összeg, amely a szürkegazdaságban kering. Tehát ezek mind azok az autópályák, amelyeket most építenek, ez öt éves fizetés az egészségügyi munkásoknak, akik most a koronavírus-járvány ellen küzdenek.”

Az újabb kör közeledtével a postára is egyre több szállítmány érkezik, naponta körülbelül 50 ezer. Szeptember első feléig eddig közel 7 millió, számlákat tartalmazó levelet küldtek be.

Vedd el a számlát és nyerj!
húzás
lakásbérlet
auto
nyeremények

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.