Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Indulhat a forgalom a Miloš Veliki, azaz a Miloš fejedelem autópályán

2019-08-18
17:37
2019-08-19
07:38
Forrás
Pannon RTV
A 11-es közlekedési folyosó újabb szakasza jelenti majd az autópálya-összeköttetést Románia, Szerbia és Montenegró között. Az útszakasz vasárnap este megnyílt a forgalom előtt.

Az autópályát megtekintette Aleksandar Vučić szerb államfő is.

Fotó: Tanjug/Szerb Államelnökség

A 11-es közlekedési folyosó Obrenovac és Ljig közötti szakaszának örülnek a környékbeliek. Slobodan Jović: „Fenomenális! Elismerés mindenkinek, Obrenovac községnek is, hogy amennyire tudta, befolyásolta a projekt befejezését. Sokkal biztonságosabb és sokkal gyorsabb is annak, aki a tengerre utazik és siet. Persze figyelni kell arra, hogyan vezet, ne történjen olyan, aminek nem kell.”

Fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

A 11-es közlekedési folyosón közlekedőket a megnyitás után újabb 63 kilométernyi autópálya várja majd. Összesen 103 kilométernyi autóút áll majd a közlekedők rendelkezésére. Az illetékesek szerint ideális esetben, a közlekedési szabályok betartásával ezt a távot 45 perc alatt tehetik majd meg a gépjárművezetők. Bosiljka Stefanović: „Ez meglehetősen jelentős a mi városunknak, Obrenovacnak, az utasoknak, mindenkinek, aki a tengerre megy és másoknak, is akik utaznak.”

Fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

Az autóutat Obrenovacnál megtekintette Aleksandar Vučić szerb államfő is, és bejelentette: „Lesz még egy meglepetés, amelyről estére szólok majd. Dolgozunk a projektdokumentáción. Újabb autóútról, a Karađorđeról van szó. Elmondom ma este az ünnepi beszédemben pontosan, hogy mi lesz a Karađorđe, a šumadijai autópálya útvonala, amely összeköti Šumadija északi és központi részét, Šumadija szívét Kelet -Szerbiával.”

Fotó: Tanjug/Szerb Államelnökség

Az új szakaszt a szerb államfő kíséretével együtt autóbusszal járta körbe.

Milos Veliki
Milos fejedelem
autópálya
forgalom
megnyit
Obrenovac
Ljig
Aleksandar Vucic

Most

11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.
08:19, Frissítve: 08:42

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.