Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ingyen használható állami föld a fiatal földműveseknek

2020-10-31
13:58
Forrás
Szerbiai RTV
Ötven hektárig díjmentesen bérbe vehetik a fiatal földművesek a megműveletlen, használaton kívüli állami termőföldeket - egyebek között erről beszélt Milan Krkobabić a szerb közmédia műsorában.

A vidékfejlesztési miniszter hozzátette, a gazdák térítésmentesen használhatják a területeket, ugyanakkor egy kötelezettségük lesz, mégpedig az, hogy az agrárpolitikai standardokkal összhangban hasznosítsák a földet, vagyis olyasmit vessenek el, amire az állam szerint szükség van. Arról is beszámolt, hogy az országban jelenleg 200 ezer hektár megműveletlen állami föld van, amit nem adtak még bérbe.

ingyen
díjmentes
térítésmentes
állami föld
fiatal földműves
fiatal
Milan Krkobabić

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.