Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ingyenes talajminta-elemzés magyarkanizsai termelőknek

2023.03.31
12:40
2023.03.31
16:33
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes talajminta-elemzést kérhetnek a Magyarkanizsa községbeli termelők. A kérelmek begyűjtése április 3-án kezdődik.

Egy gazda legfeljebb 5 ingyenes minta elemzésére jogosult, kizárólag a községben, saját és állami földeken, valamint bérelt parcellákon. A község területén legfeljebb 200 mintavételre kerül sor. Azok a termelők, akiknek vagyonadó hátraléka van, annak törlesztéséig nem élhetnek az önkormányzat által finanszírozott ingyenes szolgáltatással. A jelentkezési határidő október 31-e. A Zentai Mezőgazdasági Szakszolgálat munkatársai végzik az igények begyűjtését, az űrlapok kitöltését, a mintavételt a terepen és a laboratóriumi elemzést.

Marko Bojan, agronómus, Magyarkanizsa: „Ne fejből szórjuk a műtrágyákat, mert tudjuk, hogy az utolsó évben mennyire drasztikusan mentek fel az árak a műtrágyánál, tehát most egy kicsit racionálisabban kell gondolkodni. A talajmintázásokban van két fajta, amit csinálunk, ősz előtt az alapműtrágyák miatt, meg van tavaszi mintázás, a nitrogén tartalmát ellenőrizzük a földnek, és lényegében mind a kettő fontos.”

Magyarkanizsa
termelő
talajminta-elemzés
Zentai Mezőgazdasági Szakszolgálat
Marko Bojan

Most

13:21, Frissítve: 13:31

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót
08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű