Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

2019-06-11
12:53
2019-06-12
10:28
Forrás
Pannon RTV
Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

A több mint 5 kilométeres szakasz már használhatatlan volt. Nehéz volt rajta még traktorokkal is közlekedni, a két település gazdái ezért döntöttek úgy, hogy előbb felszántják, majd feltárcsázzák, hogy a forgalmas útszakasz használhatóbbá váljon mindenki számára. Losonc Tamás, szervező, Orom: „Így traktorral be bírunk érni fél óra alatt. Amikor rossz volt az út, sáros volt, akkor autóval abszolút nem bírtunk bejönni, traktorral meg kellett egy óra hossza, így meg 10-15 perc.”

A két települést összekötő földes úton nem csak mezőgépekkel járnak. Sokan Oromról Csantavérre utaznak vásárolni, hiszen ezen az úton közelebb van, mint például Magyarkanizsa. Cseszkó Károly, Orom: „Csantavérre járunk takarmányért, ide hordjuk a jószágokat, és mindenféle alkatrészekért ide kell járni Csantavérre.”

Az akcióban mintegy 30 traktoros vett részt, akik 2 óra alatt el is végezték a munkát. Az üzemanyagot a gazdáknak az oromi helyi közösség biztosította. Lékó Róbert, tanácselnök, Orom HK: „Mi minden évben üzemanyaggal járulunk hozzá, a helyi közösség költségvetéséből most erre az alkalomra 15 liter dízel üzemanyagot biztosítunk ingyen, hogy nagyobb kedvre derítsük a gazdákat.”

A tanácselnök hozzátette, hogy ennek az útszakasznak a kiaszfaltozása 5-600 millió dináros beruházás lenne, amelyre a tervdokumentáció már elkészült, de még nem tudják, mikor valósíthatják meg, ugyanis még várják rá a támogatást.

Orom
Csantavér
földesút
újraszánt
Lékó Róbert

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.
16:13

Az Etnopolisban pezseg az élet

Az Interetno Fesztivál szervezői idén gazdag programmal kedveskednek a közönségnek. A kirakodóvásár is éppolyan népszerű, mint a gasztrotér és a bortér.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.