Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Itt a hőség, de már érdemes a téli hidegekre is gondolni

2020.06.30
14:02
2020.06.30
21:10
Forrás
Pannon RTV
Most érdemes tűzifát vásárolni, a nyári melegben ugyanis jól kiszárad a fa, így, ha hirtelen köszönt be az őszi hideg, akkor sem lesz gond a fűtéssel.
Pannon RTV

Az árusok elmondása szerint egyelőre nincs nagy roham, a tüzelő pedig a tavalyi áron kapható.

Pannon RTV

A kánikula ellenére is folyamatosan zajlik a munka az egyik szabadkai fatelepen. Az elmúlt tél azonban enyhe volt, így az emberek egyelőre csak kisebb mennyiségekben rendelnek fát és szenet, de mindig vannak olyanok, akik biztosra mennek.

Berec Magdolna: „Megvásároltuk. Nyáron szoktuk általában, vagy kicsit előbb, hogy száradjon és hogy ne vizesen tüzeljük el. Időben vásároltuk meg mert nem tudjuk, hogy később felmegy-e az ára.”

Pannon RTV

A tűzifát érdemesebb nyáron megvásárolni, mivel összevágva gyorsabban kiszárad, így télen jobban fog égni. Vásárlók most is vannak, de a legtöbben csak ezután jönnek a fatelepre. Bašić Palković Lajčo kiemelte: „Az emberek is kezdenek lassan készülődni a következő fűtési szezonra, ami azt jelenti, hogy egy kicsit szégyenlősen, de már kezdenek vásárolni. Érdeklődnek és kezdik vásárolni is. Egy kicsit nagyobb hullám várható azt követően, hogy az emberek megkapják az első pénzt a búzáért és a föld bérbeadásáért. Akkor megnövekszik majd a kereslet.”

Pannon RTV

Aki télen nem akar fázni, az már nyáron gondol a hidegre. A szabadkai fatelep-tulajdonosok szerint szép számban tértek be vásárlók a fatelepekre. A fűtési szezon ugyan még messze van, de, aki óvni szeretné pénztárcája vastagságát, annak nem árt minél előbb bevásárolni. Most még az árak is alacsonyabbak és kínálat is nagy mennyiségben van.

Pannon RTV

A szén ára változó, minőségtől függően egy tonna 7.800 és 14.000 dinár között mozog. A tűzifa köbmétere 6.000 dinár, mint a bükk, a tölgy és az akác tekintetében is.

Pálfi Karolina szabadkai fatelep-tulajdonos elmondta: „Ha változik valami, akkor az mindig szeptemberben, októberben szokott, de nem hiszem. Mennyiségileg elég fa van. Ha átvészeltük ezt az esős időszakot és be tudtuk szerezni a fát, akkor szerintem most is ugyan az lesz. Lesz elég fa.”

Pannon RTV

Aki tehát betér a fatelepekre nagy kínálatból tud válogatni, mint a szén, mint a fa tekintetében, várólistára kerülés nélkül, azonnali szállítással.

tűzifa
szén
tüzelőanyag

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.