Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A járvány okozta válság kezelésére fordíthatjuk az IPA-forrásokat

2020.09.10
16:08
2020.09.10
16:16
Forrás
Közlemény
18 millió euró közvetlen támogatás érkezhet az IPA-alapokból Szerbia számára.

Jadranka Joksimović, Szerbia európai integrációért felelős minisztere és nemzeti IPA-koordinátor ma aláírta a közigazgatási reform uniós költségvetési támogatásáról szóló pénzügyi megállapodás módosításait, amelyek lehetővé teszik 18 millió euró fel nem használt pénzeszköz elkülönítését a koronavírus-járvány okozta válság társadalmi-gazdasági következményeinek enyhítésére.

Márciusban kérelmet küldtem Várhelyi Olivér bővítési biztoshoz, hogy tegye lehetővé a fel nem használt IPA-források átirányítását az egészségügyi válság kezelése és a járvány negatív társadalmi-gazdasági következményeinek leküzdése céljából. E megállapodás aláírása 18 millió euró közvetlen támogatást jelent az uniótól - mondta Joksimović. Az összeg kifizetése 2021-ben várható. Ez a támogatás csak egy része az EU által a Szerb Köztársaságnak nyújtott segítségnek a Covid-19 válság kihívásainak kezelésében - tette hozzá a szerb tárcavezető.

IPA
IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program
válságkezelés
átirányítás
Jadranka Joksimović

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű