Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A járvány utáni gazdasági nehézségek felszámolásáról Törökbecsén

2021.06.16
18:49
2021.06.16
19:57
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsére látogatott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara küldöttsége. A település vezetésével gazdasági kérdésekről és további együttműködésekről egyeztettek.

A mintegy háromszázharmincezer regisztrált vállalkozást számláló Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel folytatott megbeszélésen a 2019-ben nyitott törökbecsei iroda eddigi eredményeiről, a pandémiát követő gazdasági és idegenforgalmi helyzetképről, valamint a tervekről is szó esett. A pandémiát követően elengedhetetlen a kapcsolatteremtés, a tapasztalatcsere, a szoros együttműködés.

László Sándor, alelnök, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara: „Nagyon sok mindent meg kell oldanunk. Ehhez kellenek majd a jó partneri kapcsolatok. Ezt szeretnénk kibővíteni, mert nálunk most egy olyan terjeszkedés jött el a kamarába sok területen, ami esetleg a későbbiek során hasznos lehet itt is. Reméljük, mert azért jöttünk el.”

Pannon RTV

A tervek között a széles körű gazdasági tevékenységek területei mellett, kiemelt fontosságot kap majd a gépjárművekkel kapcsolatos logisztika, szállítmányozás, gyártás iparága, valamint az idegenforgalommal kapcsolatos közös tevékenységek erősítése is.

Bornemisza Miklós, alelnök, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi és Külkereskedelmi Kollégium: „Ismételten felvesszük a kapcsolatot intézményekkel, az önkormányzatokkal, a továbbképzési pontokkal, egyetemekkel, vállalkozásokkal, vállalatokkal, és szeretnénk hogyha a magyarországi tapasztalatainkat át tudnánk hozni ide Szerbiába, megkapni az itteni vezetőknek, az itteni gondolkodó embereknek a véleményét és utána közösen, együtt sikerre vinnénk azt a kezdeményezést ami így akkor már nem csak hétmillió ember érdeke Szerbiában, nem csak tíz millió ember érdeke Magyarországon.”

Pannon RTV

A járványhelyzetre való tekintettel, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által nyitott törökbecsei információs iroda az elmúlt másfél évben, is folyamatosan működött, aminek köszönve az anyaországi kamara együttműködési megállapodást írt alá a nagykikindai kamarával.

Kismárton Ottó, koordinátor, a BKIK törökbecsei irodájának vezetője: „Beszélgetések voltak már a korona ideje alatt a kraljevói kamarával is, úgyhogy remélem, hogy egy szép jövő vár ránk, ami ezeket a kapcsolatokat illeti. Ezzel a látogatással, most, hogy itt vannak a vendégek a budapesti kamarából elmegyünk Keveárára is és a turizmusra is sokat fordítunk, mert szerintem a kapcsolat a két ország között legjobban úgy megy, ha az emberek egymást megismerik.”

Pannon RTV

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi és Külkereskedelmi Kollégium képviselői az elkövetkező két napban Törökbecse és Kevevára mellett Nagykikindára is ellátogatnak majd.

Törökbecse
Budapest
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.