Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Javában folyik a próbaüzem az olasz tulajdonú óbecsei textilgyárban

2020-08-11
16:21
2020-08-12
14:53
Forrás
Pannon RTV
A próbaüzem júniusban kezdődött az Óbecsén épülő I-Novi Tekstili Kft.-ben. Jelenleg nyolcvanan dolgoznak, de a tervek szerint jövőre már közel háromszázan lesznek.

Varrónők és férfiak dolgoznak, egyelőre egy műszakban az óbecsei I-Novi Tekstili Kft. varrodájában. Az üzemben modern technológiával készült, varrás nélküli alsónemű és minőségi sportruházat készül. Tijana Šljapić, minőségellenőr, I-Novi Tekstili Kft., Óbecse: „Szuperül érzem itt magam, elégedett vagyok, jó a munkaközösség, a főnökök, mindenki rendes, úgyhogy azt gondolom, hogy nagyon sikeresek leszünk.”

Nikola Novtának ez az első munkahelye. Olaszországban képezték ki körszövő-mechanikusnak. „Bárki jöhet, akit érdekel ezeknek a körszövő gépeknek az informatikája és mechanikája. Nekem tetszik ez a munka, jobban érdekel ezeknek a gépeknek a mechanikája és karbantartása, mint amit a közgazdasági iskolában tanultam.”

Egy év építkezés után kapott a cég engedélyt a próbaüzem júniusi elindítására. Jelenleg nyolcvanan dolgoznak itt, de a tervek szerint a jövő év elején, amikor már a szövés és a festőrészleg is elkészül, közel 280-an lesznek. A toborzás jelenleg is folyik. Tallós Boglárka, emberi erőforrásokkal foglalkozó igazgató, I-Novi Tekstili Kft., Óbecse: „Jelenleg sok varrónőre van szükségünk, de termelésszervező-szakemberekre is szükségünk van, a technikai osztályunk sem teljes, szóval mérnökökre mindenképp szükségünk van.”

A beruházás értéke eddig meghaladta a 7 millió eurót.

Óbecse
textilgyár
varrás
próbaüzem
I-Novi Tekstili Kft.
olasz tulajdon

Most

Népszerű