Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Javában tart a dinnyeszezon

2021.08.01
21:00
2021.08.01
21:28
Forrás
Pannon RTV
Az eladók azt ígérik, hogy a hónap végéig lesz kapható a hazai, jó minőségű dinnye.

Sárgadinnye és görögdinnye! Elképzelhetetlen manapság a nyár, ez a lédús, afrikai származású tökféle nélkül. És manapság már mindenhol kínálják, akár piacon, útszélen, utcasarkokon. És ki tudna ellenállni, ebben a pokoli melegben egy jó hidegre lehűtött dinnyeszeletnek.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A görög- és sárgadinnye az a csemege, amelyből gyakorlatilag bármennyit meg lehet enni úgy, hogy ne hizlaljon. Tíz deka gyümölcsben ugyanis mindössze 30 kalória található. Minél pirosabb a dinnye húsa, annál táplálóbb.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Branislav Arifović, Szabadka: „Arról lehet felismerni az érett görögdinnyét, hogy a tetején sárgás színű, ami azt jelenti, hogy napot kapott. Legyen rajta sárga foltocska, akkor 100 százalékban biztos, hogy érett a görögdinnye. 35 dinárért árulom a kilóját. A kisebb dinnyéket az oroszok felvásárolják, Oroszországba szállítják.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A sárgadinnye akár még sós ételek mellé is tálalható, sőt a strandra is magunkkal vihetjük. Kis dinnyegolyókat vájhatunk a gyümölcs húsából, ízlés szerint meglocsolhatók néhány csepp citrommal, mézzel, vagy éppen megszórhatjuk mentával.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A sárga- és görögdinnye sokoldalú gyümölcsök. Több mint 92 százalékban vízből áll, magas a vitamin és ásványianyag tartalma is. Jót tesz a veséknek és csökkenti a vérnyomást. Ezért ha itt a szezon, fogyasszunk belőle minél többet!

dinnye
görögdinnye
sárgadinnye

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.