Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Javul az együttműködés Vajdaság és a kínai Hajnan tartomány között

2019-05-21
15:44
Forrás
Pannon RTV
Egyre jobb az együttműködés a kínai Hajnan tartomány és Vajdaság között - hangzott el a mai találkozón, amelyen Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke fogadta Hajnan kínai tartomány küldöttségét.

Az együttműködés központjában a mezőgazdaság, a turizmus és a kultúra áll. A szerb vállalkozók nagy lehetőséget látnak abban a tényben, hogy a kínai tartomány a jövőben szabadkereskedelmi övezetté fejlődik.

A tartományi kormány és Hajnan képviselői immár harmadízben találkoztak, és az együttműködésről szóló megállapodás értelmében már konkrét lépéseket is tettek, vajdasági borok is kikerülhettek a kínai piacra.

Hajnan tartományban Kína egyik leggyorsabban fejlődő régiója, ezért hatalmas lehetőséget jelent a vajdasági termelők és vállalkozók számára - szögezte le a Mirović.

Vajdaság
Hajnan
Igor Mirović

Most

08:04, Frissítve: 08:19

Szerbia több városában is tüntettek

Péntek este Szerbia több településén is utcára vonultak a polgárok. Belgrádban ismét megpróbáltak betörni a parlament épületébe, a rendőrség és a tüntetők között összecsapások voltak.
20:06, Frissítve: 20:48

Nyugdíjas Adagio

Üdítő, könnyed slágerekkel szórakoztatta a közönséget az Adagio kórus, amelynek tagjai kivétel nélkül szabadkai nyugdíjasok.
19:58, Frissítve: 21:42

Tüntetés Újvidéken

A 021 helyi hírportál szerint a 18 órakor kezdődött demonstráció résztvevői transzparenseikkel békésen menetelnek a város utcáin, azt skandálják, hogy „mondjanak le”.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.