Ugrás a tartalomra
élelmiszer a piacon
Pannon RTV/Varga Dániel

Javul az élelmiszerbiztonság Szerbiában

2019-03-14
11:01
2019-03-14
16:35
Forrás
Tanjug, Blic, Vajdasági RTV
Tisztában vagyunk azzal, hogy a szerbiaiak nem tartják magas szintűnek az élelmiszer-biztonságot, de e téren változik a helyzet - jelentette ki Branislav Nedimović.

A mezőgazdasági miniszter kiemelte, az élelmiszer-biztonság prioritásnak számít az emberek egészsége és a kivitel miatt is. A törvénymódosítások lehetővé teszik, hogy a batajnicai nemzeti laboratórium központi szerepet töltsön be. Ellenőrizheti az ország többi hasonló, illetve magánintézményét is. Minden élelmiszer-biztonsági vizsgálatot elvégezhetnek, ami által elejét veszik a különböző spekulációknak – mondta Nedimović. A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy Szerbia tavaly mintegy 4 milliárd dollár értékben szállított külföldre élelmiszert, de megvalósíthatna akár 5 milliárdos exportot is.

élelmiszerbiztonság
laboratórium
ellenőrzés
Branislav Nedimović

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.