Ugrás a tartalomra
élelmiszer a piacon
Pannon RTV/Varga Dániel

Javul az élelmiszerbiztonság Szerbiában

2019-03-14
11:01
2019-03-14
16:35
Forrás
Tanjug, Blic, Vajdasági RTV
Tisztában vagyunk azzal, hogy a szerbiaiak nem tartják magas szintűnek az élelmiszer-biztonságot, de e téren változik a helyzet - jelentette ki Branislav Nedimović.

A mezőgazdasági miniszter kiemelte, az élelmiszer-biztonság prioritásnak számít az emberek egészsége és a kivitel miatt is. A törvénymódosítások lehetővé teszik, hogy a batajnicai nemzeti laboratórium központi szerepet töltsön be. Ellenőrizheti az ország többi hasonló, illetve magánintézményét is. Minden élelmiszer-biztonsági vizsgálatot elvégezhetnek, ami által elejét veszik a különböző spekulációknak – mondta Nedimović. A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy Szerbia tavaly mintegy 4 milliárd dollár értékben szállított külföldre élelmiszert, de megvalósíthatna akár 5 milliárdos exportot is.

élelmiszerbiztonság
laboratórium
ellenőrzés
Branislav Nedimović

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.