Ugrás a tartalomra

Javultak Szerbia GDP-növekedésének kilátásai

2017-06-05
13:41
Három százalékkal fog növekedni Szerbia hazai összterméke a folyó évben a Világbank becslése szerint
Három százalékkal fog növekedni Szerbia hazai összterméke a folyó évben a Világbank becslése szerint. Ez 0,2 százalékkal magasabb, mint amennyit a pénzügyi szervezet januárban jósolt. 2018 és 2019-re a Világbank szerint a GDP növekedése eléri a 3,5 százalékot. Egyébként a világgazdaság 2016-ban túlteljesített, az eredetileg 2,4 százalékosra becsült növekedés 2,7 százalékra emelkedett, míg az elkövetkező két évben 2,9 százalékosra is emelkedhet a közgazdászok szerint. A gazdasági folyamatok gyorsulásáért a kivitelek növekedése és a pénzügyi intézkedések lazítása felelős. Az Egyesült Államok gazdasága továbbra is a 0,1 százalékos szinten gyengélkedik Trump elnök gazdaságot korlátozó intézkedései ellenére is, míg Kína fejlődése továbbra is a 6,5 százalékos növekedési előrejelzés szerint dübörög. (Tanjug, kép: Pixabay)
Szerbia
Világbank
gdp
növekedés
jobb előrejelzés
becslés

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.
14:32

60 ezer méh egy álmennyezetben

Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.