Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

Jégvédelmi rendszerek feljesztése

2021.02.26
15:48
2021.02.26
16:20
Forrás
Pannon RTV
2 milliárd dinárt különített el a tartományi kormány vajdasági jégvédelmi rendszerek fejlesztésére.

Igor Mirović a Fruška gora-i radarközpontnál tett látogatása során kijelentette, a munkálatok tervezett ütemben zajlanak. A tartományi kormány elnöke legkésőbb május végig mind a 118 helybéli rakétaindító állomás automatizálása befejeződhet. Hamarosan megkezdik a bajsai és a számosi rendszerek korszerűsítését is. A fejlesztéseket követően Vajdaság területén akár 40 százalékkal is csökkenhet a jégverés valószínűsége. Ez kimagaslóan fontos a mezőgazdasági károk elkerülése érdekében - szögezte le Mirović, majd hozzátette, az új rendszer kevesebb emberi erőforrás felhasználásával, gyorsabb reakcióidőt tesz lehetővé.

jégvédelem
Jégvédelmi rakéta
Jégvédelmi rakéták
Igor Mirović

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!