Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Darko Vojinovic

Jelentős bevételt hozott a szilveszter

2022.01.04
11:40
Forrás
Pannon RTV
Belgrádban mintegy százezer turista szilveszterezett, a gyógyfürdők látogatottsága is rekordot döntött.

Megteltek a szerbiai fürdők szilveszterkor. Rekordlátogatottságuk volt, szinte minden kapacitásukat eladták. Nem csak a belföldi turisták újéveztek a gyógyfürdőkben, hanem a külföldiek is, főként a bolgárok és az észak-macedónok. Csak Vrnjačka Banján mintegy 20,5 ezer személy üdült, Soko Banján pedig 12 ezren, 90 százalékos kapacitáskihasználtság mellett. A szerb karácsonyra is szinte minden hely elkelt - tudta meg a Szerbiai RTV.

Pannon RTV

Mintegy 100 ezer ember - ennyi turista lehetett Belgrádban az újévvárás napján, ez pedig 100 millió eurós bevételt jelent a fővárosnak - erről beszélt Goran Vesić. A főpolgármester-helyettes szerint egy-egy turista átlagosan 3,5 napot töltött Belgrádban úgy, hogy naponta 300-350 eurót költött - így jön ki az 100 millió eurós bevétel. Ezt főleg a hotelek, az éttermek, a zenészek, a szuvenírboltok és hasonlók keresték, akik több mint 40 ezren lehetnek. A belgrádi tűzijáték felvételét a világ minden televíziója vetítette, így a szerb főváros olyan metropoliszok mellett szerepelt, mint London, Párizs, Sydney, New York, Moszkva - hangsúlyozta Vesić

szilveszter
turizmus

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.