Ugrás a tartalomra
Pixabay/PublicDomainPictures

Jelentős összegre számíthatnak a nyugdíjasok

2021.10.05
21:32
Forrás
Pannon RTV
Több pénzügyi támogatásban részesültek a szerbiai nyugdíjasok az elmúlt időszakban, a koronavírus-járvány kirobbanása óta. A kisnyugdíjasok számára ez hatalmas segítség, sokuknak mindössze pár ezer dinárja marad, ha a rezsiköltségeket kifizetik.

Az állam az elmúlt időszakban több támogatást is nyújtott a szerbiai nyugdíjasoknak. Tavaly és idén is több alkalommal is kaptak pénzügyi segítséget. Legutóbb, a múlt hónap folyamán további 50 eurós támogatást kaptak. Mindenkinek jól jött ez az összeg.

A nyugdíjas egyesületek munkáját is nagyban befolyásolta a koronavírus, hiszen találkozóikat, programjaikat sem tudták megvalósítani. Martonoson is sokan kis nyugdíjból élnek, így minden támogatásnak örülnek.

A továbbiakban is számíthatnak támogatásra a nyugdíjasok. A többi polgárral együtt a következő harminc eurót novemberben, 20-at pedig decemberben utalnak. Jövő év februárjában pedig további 20 ezer dináros utalásra várhatnak a szerbiai nyugdíjasok az állam részéről.

A gazdaság és a magánszemélyek támogatásáról Újhelyi Ákos, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője beszélt a Pannon RTV hírháttérműsorában.

nyugdíjas
koronavírus
kisnyugdíjas
nyugdíj
Tandari Erzsébet
VMSZ
Újhelyi Ákos
Martonos
Kiss Gizella
vezetőségi tag
Községi Nyudgíjas Egyesület

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.