Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Jelentősen drágul az élelmiszer Európában, így Szerbiában is

2022.05.21
18:03
2022.05.21
19:40
Forrás
021.rs
Az áremelkedés nem csak az ételt érinti.

Jelentősen drágul az élelmiszer Európában, így Szerbiában is. Az idei áprilist és a tavalyit összehasonlítva átlagosan 9,6 százalékos áremelkedés tapasztalható. A szerbiai termékek esetében drágulás szempontjából eddig a kávé és a teafélék vezetnek, 24,5 százalékkal kerülnek többe. Rögtön utánuk a zöldségek érkeznek, 23,7 százalékkal. A hús ára is jelentősen emelkedett, itt valamivel több mint 19 százalékos emelkedést lehet tapasztalni tavalyhoz képest. De drágább az olaj, a zsír, az üdítők, a tej, a tojás és a kenyér is.

A drágulási hullám nem csak az élelmiszereket érinti, de az építő anyagokat, a fogászati rendelést, a vendéglást és a tüzelőanyagokat is.

drágulás
élelmiszer

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű