Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Jelentősen visszaesett a málnakivitel

2022.09.27
08:04
Forrás
Vajdasági RTV
Az év első nyolc hónapjában 33 százalékkal esett vissza a fagyasztott szerbiai málna kivitele a múlt év azonos időszakához képest – közölte a Szerbiai Gazdasági Kamara.

A közleményben kiemelik, hogy ennek ellenére nagyobb haszonra tettek szert az exportból származó bevételekből.

Az év első nyolc hónapjában 43.000 tonna fagyasztott málnát exportált Szerbia, míg a múlt év azonos időszakában ez a szám 65.000 tonna volt. Ennek ellenére a bevétel meghaladja a tavalyit. 2021 első nyolc hónapjában a málna exportjából származó bevétel 200 millió euró volt, míg az idén 224 millió euró a vizsgált időszakban. Az idén 500 és 650 dinár között volt a málna felvásárlási ára, míg tavaly 420 dinárért értékesítették a gyümölcsöt.

málna
export

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.