Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Jó ütemben haladnak a Hertelendy-kastély építési munkálatai

2020-05-19
16:45
2020-05-22
16:47
Forrás
Pannon RTV
A tavaly szeptemberben megkezdett építési munkálatokat ma megtekintette Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár.

A bocsári Hertelendy-kastély tatarozását a törökbecsei önkormányzat indítványozta, a beruházáshoz szükséges összeget pedig a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság biztosította. Új objektumok is épülnek, amelyek az óvodások, valamint az alsós tanulók oktatóközpontjának szerepét tölti majd be.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Mint láthatják, lassan kirajzolódnak a gyermekközpont épületei itt, Bocsáron, a Hertelendy-kastélyban. A komplexumban ősztől már adottak lesznek a feltételek az óvodások, alsós diákok befogadására. Az új oktatóközpont kitűnő lehetőséget biztosít a természetben való tartózkodáshoz, a törökbecsei önkormányzat által szervezett kulturális eseményeken való részvételhez, a helyi múzeumok látogatásához, ahhoz, hogy jobban megismerjék Vajdaságnak ezt a vidékét.”

A komplexum mintegy száz gyermek befogadására lesz alkalmas.

Saša Maksimović, polgármester, Törökbecse: „A központ a főépület mellett lakhatásra alkalmas épülettel is rendelkezik, amely több mint száz gyermek elhelyezését biztosítja, emellett lesznek sportpályák, egy jelenleg épülőfélben levő kisebb tornaterem, ugyanakkor több más célra előirányzott melléképület is.”

A bocsári oktatási és rekreációs központ a gyermeküdülői turizmust célozza meg - emelte ki Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár. A komplexum kiépítését a tartomány mindenképp továbbra is támogatja.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Fel kell szerelni, be kell bútorozni az épületeket és ez is most már indulni fog párhuzamosan az épületeken történő beruházásokkal. Itt egy nagy parkosítás lesz, egy hat hektár területű park születik szintén, és hisszük azt, hogy mindez őszre, ha nem is mindjárt szeptember 1-re, tehát a tanév kezdetére, de őszre megvalósul.”

A bocsári Hertelendy-kastély építési munkálatainak beruházási összköltsége 361 millió dinár.

Törökbecse
Hertelendy-kastély
Nyilas Mihály
Igor Mirović

Most

14:51, Frissítve: 16:53

Foglalkozások az adai Lovasvölgyben

Őseink életébe kóstolhattak bele a gyerekek egy egész napos foglalkozás keretein belül Adán. A helyi Lovasvölgyben nem csak a lovaglás fortélyait, de a lovas íjászatot is megismerhették.

Népszerű