Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Jól halad a Szabadka-Zenta vasútvonal felújítása

2019-11-14
07:32
2019-11-27
12:52
Forrás
Pannon RTV
Az év végére, de legkésőbb a jövő év első negyedévére befejeződik a Szabadka és Zenta közötti vasútvonal felújítása - ezt Kern Imre nyilatkozta a Pannon RTV-nek kedden Budapesten.

A szerbiai közlekedési államtitkár szerint jól haladnak a munkálatok, gyakorlatilag Oromig elkészültek és haladnak tovább Zenta felé. Kiemelte, a beruházás megvalósulásának sebessége függ az időjárástól is. Szerinte az, hogy gyakran esik az eső, hatalmas gondot okoz az összes építkezésnél, nem lehet olyan ütemben dolgozni, ahogy szeretnék.

Kern Imre, közlekedési államtitkár, Szerbia: „Ennek ellenére vagy az év végére, de legkésőbb a jövő év első negyedévére kész lesz a Szabadka és Zenta közötti vasútvonal. Én azt hiszem, hogy ez is egy nagyon fontos előremozdulás. Ennek a vasútnak nem csak az a célja, hogy gyorsabban közlekedjenek a polgárok, hanem nagyon fontos az áruszállítás szempontjából, hiszen a Metanol Nagykikindán üzemel és ezen a vasútvonalon kell, hogy szállítsa az árut Nyugat-Európába. Itt az üzletember fórum keretében beszéltem egy szerbiai vállalkozóval, aki szintén érdekelt ebben a vasútvonalban, mert nagy mennyiségű műtrágyát szállít szerbiai gyárakból Magyarországra, 100 000 tonnáról van szó és nagyon fontos számára, hogy megfelelő vasúti összeköttetés legyen. Hiszen ez a vasútvonal váltja ki majd a Szabadka-Újvidék vasúti szakaszt, amikor az teljes mértékben le lesz zárva, amikor elkezdődnek a kivitelezési munkálatok Újvidék és Szabadka, illetve a Belgrád-Budapest vonal ezen szakaszán.”

Kern Imre
Szabadka
Zenta
vasút

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.