Ugrás a tartalomra
Djordje Milicevic tartományi kormányalelnök sajtótájékoztatója
Tanjug/Jaroslav Pap/bk

Jól teljesített a vajdasági gazdaság tavaly

2018-02-13
14:54
2018-02-13
16:09
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt évben a külkereskedelem, az ipari termelés és az informatikai ipar területén is jelentősen növekedett a gazdasági termelés Vajdaságban – mondta beszámolójában Đorđe Milićević kormányalelnök.

Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök Újvidéken tartott sajtótájékoztatót, amelyen ismertette a tavalyi gazdasági eredményeket. Beszámolója szerint az ipari termelés 7,7 százalékkal nőtt tavaly Vajdaságban, ezen belül a legnagyobb növekedés a feldolgozóiparban volt észlelhető. A külkereskedelem területén 16,9 százalékos növekedést állapítottak meg a tavalyi évre vonatkozóan, ami több, mint 10 milliárd eurós bevételt jelent. A legdinamikusabb növekedés az informatikai ipar területén volt tapasztalható.

Đorđe Milićević, tartományi kormányalelnök: „A nettó átlagfizetés is 3,5 százalékkal növekedett a Köztársasági Statisztikai Hivatal adatai szerint. Ami még nagyon fontos, és ami a gazdaság területein elért ilyen jó eredmények következménye az az, hogy tavaly 16,4 százalékkal csökkent a munkanélküliség, illetve 2017-ben 26 ezerrel kevesebb munkanélküli volt. Ezek nagyon fontos eredmények.

Vajdaság
gazdaság

Most

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.