Ugrás a tartalomra
Djordje Milicevic tartományi kormányalelnök sajtótájékoztatója
Tanjug/Jaroslav Pap/bk

Jól teljesített a vajdasági gazdaság tavaly

2018-02-13
14:54
2018-02-13
16:09
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt évben a külkereskedelem, az ipari termelés és az informatikai ipar területén is jelentősen növekedett a gazdasági termelés Vajdaságban – mondta beszámolójában Đorđe Milićević kormányalelnök.

Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök Újvidéken tartott sajtótájékoztatót, amelyen ismertette a tavalyi gazdasági eredményeket. Beszámolója szerint az ipari termelés 7,7 százalékkal nőtt tavaly Vajdaságban, ezen belül a legnagyobb növekedés a feldolgozóiparban volt észlelhető. A külkereskedelem területén 16,9 százalékos növekedést állapítottak meg a tavalyi évre vonatkozóan, ami több, mint 10 milliárd eurós bevételt jelent. A legdinamikusabb növekedés az informatikai ipar területén volt tapasztalható.

Đorđe Milićević, tartományi kormányalelnök: „A nettó átlagfizetés is 3,5 százalékkal növekedett a Köztársasági Statisztikai Hivatal adatai szerint. Ami még nagyon fontos, és ami a gazdaság területein elért ilyen jó eredmények következménye az az, hogy tavaly 16,4 százalékkal csökkent a munkanélküliség, illetve 2017-ben 26 ezerrel kevesebb munkanélküli volt. Ezek nagyon fontos eredmények.

Vajdaság
gazdaság

Most

15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.