Ugrás a tartalomra
Djordje Milicevic tartományi kormányalelnök sajtótájékoztatója
Tanjug/Jaroslav Pap/bk

Jól teljesített a vajdasági gazdaság tavaly

2018-02-13
14:54
2018-02-13
16:09
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt évben a külkereskedelem, az ipari termelés és az informatikai ipar területén is jelentősen növekedett a gazdasági termelés Vajdaságban – mondta beszámolójában Đorđe Milićević kormányalelnök.

Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök Újvidéken tartott sajtótájékoztatót, amelyen ismertette a tavalyi gazdasági eredményeket. Beszámolója szerint az ipari termelés 7,7 százalékkal nőtt tavaly Vajdaságban, ezen belül a legnagyobb növekedés a feldolgozóiparban volt észlelhető. A külkereskedelem területén 16,9 százalékos növekedést állapítottak meg a tavalyi évre vonatkozóan, ami több, mint 10 milliárd eurós bevételt jelent. A legdinamikusabb növekedés az informatikai ipar területén volt tapasztalható.

Đorđe Milićević, tartományi kormányalelnök: „A nettó átlagfizetés is 3,5 százalékkal növekedett a Köztársasági Statisztikai Hivatal adatai szerint. Ami még nagyon fontos, és ami a gazdaság területein elért ilyen jó eredmények következménye az az, hogy tavaly 16,4 százalékkal csökkent a munkanélküliség, illetve 2017-ben 26 ezerrel kevesebb munkanélküli volt. Ezek nagyon fontos eredmények.

Vajdaság
gazdaság

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.