Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Jótékonysági magbörze Nagyfényen

2019-02-09
13:25
2019-02-09
16:18
Forrás
Pannon RTV
Több mint 20 kiállító mutatta be termékeit. A termelők a vetőmagok mellett különböző mezőgazdasági kellékek közül válogathattak, valamint a biztosításokról is érdeklődhettek a helyszínen.

Németh Gyula Topolyáról érkezett a magbörzére, vetésforgójában megtalálható a kukorica, az árpa és a szója is: „Úgy gondolom, hogy a mezőgazdaság egy olyan gyorsan változó ágazat, amelyben szükséges a kultúrák gyors követésére. A cégek új termékeivel, csak az ilyen kiállításokon lehet megismerkedni.”

A tornyosi Szecsei Róbert kukoricával, búzával és árpával is foglalkozik. Az évek során külföldi és hazai vetőmagokat is kipróbált, de szerinte az időjárás az a tényező, amely a leginkább befolyásolja az évi termést: „Azért tartom fontosnak, mert informálódunk a jelenlegi magkínálatról, hány fajta van, melyikek a legjobbak. Ez ebben a száraz időszakokban különösen fontos. Nagyon sokszor van szárazság és fel kell készülnünk magokból is, hogy melyikeket ültessük vagy vessük, hogy minél jobb termés eredményeket tudjunk elérni.”

A rendezvény jótékonysági célt is szolgál. A kiállításon összegyűlt pénzből új taneszközöket vásárolnak a helyi általános iskolának.

Džamil Džavić, a kiállítás szervezője, Nagyfény: „Ebben az évben vásároltunk egy okostáblát, kivetítővel, számítógéppel, az összes kellékkel az általános iskolánknak.”

Legközelebb Oromon szerveznek majd magbörzét.

Nagyfény

Most

17:48

(M)elegünk lesz!

A következő napokra citromsárga riasztást adott ki Szerbia egész területére a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
17:13, Frissítve: 17:34

Sör + foci - végzetes is lehet...

Horvátországban, egy Knin melletti településen 15 símaszkot viselő férfi rátámadt egy kávézóban a Crvena zvezda-Young Boys labdarúgó BL selejtezőt néző vendégekre.
15:55, Frissítve: 16:07

3, 2, 1, 0! Interetno!!!

Kezdődik az Interetno Fesztivál Szabadkán. A mai 0. napon a Ravnica Tamburazenekar, valamint Novák Péter és az Etnofon koncertezik este fél nyolctól.

Népszerű