Ugrás a tartalomra
Pixabay/stevepb

Jövő évtől tilos cukrot adni a gyümölcslevekhez Szerbiában

2019.01.09
17:38
Forrás
Vajdaságma, Politika
A cukor, méz vagy más édesítőszer hozzáadása csak a nektárok esetében lesz megengedett, és az is legfeljebb a késztermék teljes tömegének 20 százalékát teheti ki.

A szerbiai Hivatalos Közlönyben nemrég megjelent a gyümölcslevekről és hasonló termékekről szóló új szabályzat, amely szigorú szabályokat ír elő az ilyen termékeket előállító ipar számára. A cukor, méz vagy más édesítőszer hozzáadása csak a nektárok esetében lesz megengedett, és az is legfeljebb a késztermék teljes tömegének 20 százalékát teheti ki. Tilos lesz feltüntetni a csomagoláson, hogy az adott termék hozzáadott cukor nélkül készült. Az új előírások megszabják azt is, hogy milyen minimális minőségnek kell megfelelniük a gyümölcsleveknek, de a termékleírásokat is pontosítani kell. Az új előírásokat 2020. július elsejétől kötelező alkalmazni. Az eddig forgalomba hozott termékek a szavatossági idejük lejártáig, de legkésőbb 2021. december 31-éig lehetnek a boltok polcain. Utána már csak az új rendelkezéseknek megfelelő termékeket szabad kereskedelembe hozni.

gyümölcslé

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.