Ugrás a tartalomra
Pixabay/stevepb

Jövő évtől tilos cukrot adni a gyümölcslevekhez Szerbiában

2019-01-09
17:38
Forrás
Vajdaságma, Politika
A cukor, méz vagy más édesítőszer hozzáadása csak a nektárok esetében lesz megengedett, és az is legfeljebb a késztermék teljes tömegének 20 százalékát teheti ki.

A szerbiai Hivatalos Közlönyben nemrég megjelent a gyümölcslevekről és hasonló termékekről szóló új szabályzat, amely szigorú szabályokat ír elő az ilyen termékeket előállító ipar számára. A cukor, méz vagy más édesítőszer hozzáadása csak a nektárok esetében lesz megengedett, és az is legfeljebb a késztermék teljes tömegének 20 százalékát teheti ki. Tilos lesz feltüntetni a csomagoláson, hogy az adott termék hozzáadott cukor nélkül készült. Az új előírások megszabják azt is, hogy milyen minimális minőségnek kell megfelelniük a gyümölcsleveknek, de a termékleírásokat is pontosítani kell. Az új előírásokat 2020. július elsejétől kötelező alkalmazni. Az eddig forgalomba hozott termékek a szavatossági idejük lejártáig, de legkésőbb 2021. december 31-éig lehetnek a boltok polcain. Utána már csak az új rendelkezéseknek megfelelő termékeket szabad kereskedelembe hozni.

gyümölcslé

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.