Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Jövőre betiltják az euro 3-as motorú gépkocsik behozatalát

2020.02.07
19:31
2020.02.07
19:37
Forrás
Szerbiai RTV
Valószínűleg a jövő év elejétől tiltják meg Szerbiában az euro 3-as motorú gépkocsik behozatalát.

Goran Trivan környezetvédelmi miniszter bejelentése szerint azon még gondolkodnak, hogy a tiltást kibővítsék-e az euro 4-esekre is. Hangsúlyozta: a szigorítás csak a behozatalra vonatkozik, vagyis akinek euro 3-as vagy 4-es autója van, továbbra is használhatja azt. A már meglévő autóknak azonban a jövő év közepétől, vagyis 2021. július 1-től egy szigorú kibocsátási teszten kell átesniük. Csak akkor mehetnek a forgalomba, ha a kipufogógázuk mennyisége egy meghatározott szint alatt marad. Ez a szigorított ellenőrzés az euro 1-es és 2-es motorok esetében jó eséllyel a forgalomból való kizárást jelenti majd - tette hozzá a miniszter.

Szerbiában nagyjából 2,25 millió autó van az utakon, ezek közül 655 ezer az euro 3-asnál is régebbi motorú. Tavaly az országba több mint 150 ezer használt gépkocsi érkezett, újból pedig nagyjából 33 ezer. Az autók károsanyag-kibocsátásának szigorú mérése, és a nagyon káros járművek kitiltása is része a kormány nemrégiben meghatározott, kilenc pontos csomagjának, amivel az ország levegőjét szeretnék tisztábbá, élhetőbbé tenni.

Euro 3
gépkocsi
autó
behozatal
Goran Triva

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.