Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Jövőre kezdik építeni a Toyo Tires inđijai üzemét

2019.08.01
20:47
2019.08.02
07:37
Forrás
Pannon RTV
Az ottaniaknak nagy szükségük van új munkahelyekre.

Gumiabroncsokat gyártó japán cég, a Toyo Tires épít üzemet az Újvidékhez közeli Inđiján. A tervek szerint a munkálatok jövőre kezdődnek, és ez lesz a régió legnagyobb ilyen jellegű üzeme. A gyárban 500 új munkahelyet teremtenek, és éves szinten 5-10 millió abroncsot gyártanak majd.

Pannon RTV/Juhász Géza

Inđijába az utóbbi években több külföldi cég is érkezett. Főleg fémipari és építőipari vállalatok ruháztak be a szerémségi községbe. Most az autóipar is fejlődésnek indul. A helyiek szerint szükségesek a külföldi beruházások, mert a fiataloknak esélyt jelentenek a megélhetéshez és az itthon maradáshoz.

Slavica Simić: „Kevesebben mennének külföldre, nekünk munkahelyekre van szükségünk. Mindenki, aki kimagasló, elment. Ha munkát adnának, biztos nem vándorolnánk el, itt maradnánk az országban.”

Radivoj Mićin: „Kell a munka, folyamatosan keresem. Ha megnyitják, akkor biztosan jelentkezek.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A község polgármestere, Vladimir Gak telefonon nyilatkozott a Híradónak. Szerinte az új befektetőnek köszönhetően jelentősen csökken majd a munkanélküliség. „Az elmúlt három évben aláírt 10 beruházás mellett ez a 11. a sorban, és egyben a legnagyobb is. Az elkövetkező két évben 2 százalék alá csökkentjük a munkanélküliséget, ami igen jelentős eredmény. Ezt sokan megirigyelhetik, nem csak a fejlett országokban, hanem világviszonylatban is.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A japán Toyo Tires gumiabroncsokat gyártó cég szerbiai részlege első lesz az Európai Unióban. A tervek szerint 5-10 millió darab abroncsot gyártanak és szállítanak az EU-ba, Oroszországba, valamint más kontinensekre is. A jövőben újabb fejlesztések várhatók – jelentette ki korábban Aleksandar Vučić államfő. „Úgy vélik, hogy az együttműködés itt nem áll le, mert már kidolgoztak olyan terveket, amelyekkel kiszélesítik a tevékenységüket. Reménykedünk abban - bár a japánok nem szeretnek előre nyilatkozni -, hogy folytatják a fejlesztéseket tudományos-kutató központ és tesztüzemek formájában is.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az új beruházás értéke 400 millió euró. A gyárban a tervek szerint 523 személy kap munkát. A fizetések az ígéretek szerint magasabbak lesznek, mint a szerbiai átlagbér.

Toyo Tires
Inđija
gumi
gumiabroncs
gumiabroncsgyár
gumiabroncsgyártó-cég
beruházás
munkahely
gyártás
üzem
autóipar
Vladimir Gak
Japán
Európai Unió
Aleksandar Vučić
átlagbér

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.