Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián/illusztráció

Juhkiállítás Pacséron

2019-08-31
15:18
2019-08-31
17:51
Forrás
Pannon RTV
A helyiek mellett bácsalmási gazdák is elhozták birkáikat.

Pacséron a helyi ízek és a helyi értékek voltak a hétvége főszereplői. A helyi Mezőgazdasági Termelők Egyesülete egy sikeres IPA-projekt részeként rendezte meg a sertés- és juhkiállítást. Bácsalmási termelők is bemutatkoztak, akik a projekt magyarországi résztvevőjeként voltak jelen a bácskai településen.

Élő zene, kirakodóvásár és bográcsos biztosította az esemény jó hangulatát.

A pacséri Fremond Csaba már második alkalommal vesz részt a kiállításon juhtenyésztőként. Korábban sertéstenyésztéssel is próbálkozott, a juhokban viszont nagyobb lehetőséget látott. Szerinte érdemes gazdaként birkákkal foglalkozni. „Én Ile de France fajtát tenyésztek, két éve kezdtem el foglalkozni ennek a juhnak a tenyésztésével. Most hét darab nőstényem van, most szándékozok beszerezni egy drágább, minőségibb kost.”

Habár eddig minden évben a sertés volt a kiállítás fő témája, az afrikai sertéspestis kockázata miatt ezek az állatok nem vehettek részt az idei eseményen. Miklós József, elnök, Mezőgazdasági Termelők Egyesülete, Pacsér: „A juhállomány egyre népszerűbb itt, Pacséron és környékén. Most jelen pillanatban hét fajta juhot állítunk ki, öt termelő kihozta a portékáját. Ez egy három-négyéves termék, azelőtt keveseknek volt birkája, az utolsó négy évben elég sok helyen elindult a juh nevelése.”

Ugyan idén a sertésfajták közül egyet sem mutattak be, a főszervező szerint a disznótartásban is fellendülés érzékelhető Pacséron és a környékbeli településeken.

juh
birka
juhkiállítás
birkakiállítás
sertés
disznó
sertéspestis
Pacsér
IPA
IPA-projekt
Mezőgazdasági Termelők Egyesülete
bográcsos
Fremond Csaba
Miklós József

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.