Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Július elsejétől lehet pályázni a Prosperitati Alapítvány hetedik kiírási körében

2019-06-27
15:50
2019-06-27
17:31
Forrás
Pannon RTV
A második fejlesztési ciklusban ismét 800 ezer és másfél millió dinár között nyerhetnek el támogatást a jelentkezők.

Másfél millió dinár támogatást is nyerhetnek a jelentkezők a Prosperitati Alapítvány legújabb, hetedik pályázati körében. A benyújtási határidő július 31-e, kivéve a földvásárlást támogató vissza nem térítendő támogatást, amelyet október 31-éig igényelhetnek a jelentkezők - hangzott el az Alapítvány szerda esti tájékoztatóján, Csantavéren.

A már majdnem kész, a legmodernebb technológiával készülő marhaistálló körül még rengeteg a munka Kőműves Ferenc tanyáján. Az épülethez egy fejőház is tartozik, amely szintén a Prosperitati Alapítvány pályázatain nyert összegből készül el. A csantavéri gazda már veterán pályázónak számít, hiszen az első körben öntözőrendszert sikerült kiépítenie: „Azóta pályáztunk a középléptékűn, azt hiszem, hogy tavaly novemberben jelent meg az a pályázat. Itt amit látunk, ez a marha istálló, illetve a fejőház már olyan 90 százalékban készen van, ezt befejezzük ebben a hónapban, és lezárjuk ezt a pályázatot is.”

Ahhoz, hogy az istálló minél előbb megteljen, a most megnyíló pályázati körben vemhes tenyészüszőket szeretne vásárolni. Tehát akad még bőven munka a tanyán.

Az elmúlt három évben rendkívül sikeresen pályáztak a csantavériek az Alapítvány kiírásain. A különböző tenderekkel 808 millió dinárból tudtak fejlődni a helyiek. 325 benyújtott pályázatból 302 sikeres volt. A második fejlesztési ciklusban a hetedik pályázati kör július elsején nyílik meg - hangzott el szerda este, a pályázással kapcsolatban megtartott lakossági fórumon.

Földi Márta, igazgatóbizottsági tag, Prosperitati Alapítvány: „Itt tulajdonképpen a vissza nem térítendő támogatás összege másfél millió dinárra lett megemelve, néhány esetben van kivétel, így a házvásárlásra maradt az 1 millió 200 ezer dinár, a tenyészállatok vásárlásánál ott 800 ezer és másfél millió dinár között mozog az összeg. A földvásárlásnál a támogatási összeg 30 százalék lehet azzal, hogy az önrész biztosításához banki kölcsönt lehet fölvenni, valamint 2018. november 1-étől, aki földet vásárol és van érvényes és hiteles adás-vételi szerződése ez is képezheti a pályázat tárgyát.”

További újdonságot jelent, hogy azon egyéni vállalkozók és vállalkozások számára, amelynek többségi tulajdonosa 3 vagy több 18 éven aluli, illetve 18 éven felüli, de tanulmányait nappali képzésben folytató gyereket saját háztartásában nevel, az önrész csupán 10 százalék.

Az eseményen Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte, a második fejlesztési ciklus a bizonyítéka a vajdasági magyarság megmaradásának.

Prosperitati Alapítvány
csantavéri

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.