Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jut is, marad is

2022.07.12
12:32
Forrás
Tanjug
Bőven elegendő kenyérgabona lesz az elkövetkező évre Szerbiában - mondta a szerb mezőgazdasági miniszter.

Elegendő búza termett idén Szerbiában, a hozam a belföldi szükségleteket is kielégíti, és még kivitelre is marad - jelentette ki Branislav Nedimović.

A szerb mezőgazdasági miniszter ismertette, az idei hozam valamivel gyengébb mint a tavalyi, hektáronként átlagosan 5,02 tonnát takarítottak be a gazdák, azonban még így is bőven elegendő kenyérgabona lesz az elkövetkező évre.

632 ezer hektárról mintegy 3,2 millió tonna búza került betakarításra, ami a múlt évi tartalékokkal együtt több mint a duplája annak, amennyire Szerbiának évente szüksége van.

búza
termés
Szerbia
kivitel

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.