Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Kedvező hitel fiatal mezőgazdasági termelőknek földvásárlásra

2019-05-19
10:45
2019-05-19
19:12
Forrás
Szerbiai RTV
20 éves futamidejű, kedvező feltételű hitelhez juthatnak a 40 évnél fiatalabb, falun élő gazdák, amennyiben földet szeretnének venni – mondta Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter.

A minisztérium új hitelvonalára, amelyben a kamatláb mindössze 2 százalék, az igényléseket júliustól lehet átadni a Postatakarékbank kirendeltségeiben.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „A gazdák nem kell eladják az édesapjuk házát, a nagyapjuk földjeit, vagy bármi mást. A 20 év alatt minden évben akkora profitot valósíthatnak meg, hogy ezt a hitelt probléma nélkül törleszteni tudják majd. A jelenleg igényelhető hitelösszeg legfeljebb 50 ezer euró lehet, ez azt jelenti, hogy ebből Vajdaság területén 5-6 hektár földet lehet vásárolni.”

hitel
mezőgazdasági
földvásárlás
Nedimovic

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.