Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Kedvező hitel fiatal mezőgazdasági termelőknek földvásárlásra

2019-05-19
10:45
2019-05-19
19:12
Forrás
Szerbiai RTV
20 éves futamidejű, kedvező feltételű hitelhez juthatnak a 40 évnél fiatalabb, falun élő gazdák, amennyiben földet szeretnének venni – mondta Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter.

A minisztérium új hitelvonalára, amelyben a kamatláb mindössze 2 százalék, az igényléseket júliustól lehet átadni a Postatakarékbank kirendeltségeiben.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „A gazdák nem kell eladják az édesapjuk házát, a nagyapjuk földjeit, vagy bármi mást. A 20 év alatt minden évben akkora profitot valósíthatnak meg, hogy ezt a hitelt probléma nélkül törleszteni tudják majd. A jelenleg igényelhető hitelösszeg legfeljebb 50 ezer euró lehet, ez azt jelenti, hogy ebből Vajdaság területén 5-6 hektár földet lehet vásárolni.”

hitel
mezőgazdasági
földvásárlás
Nedimovic

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.