Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Kedvező hitel fiatal mezőgazdasági termelőknek földvásárlásra

2019-05-19
10:45
2020-04-26
14:42
Forrás
Szerbiai RTV
20 éves futamidejű, kedvező feltételű hitelhez juthatnak a 40 évnél fiatalabb, falun élő gazdák, amennyiben földet szeretnének venni – mondta Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter.

A minisztérium új hitelvonalára, amelyben a kamatláb mindössze 2 százalék, az igényléseket júliustól lehet átadni a Postatakarékbank kirendeltségeiben.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „A gazdák nem kell eladják az édesapjuk házát, a nagyapjuk földjeit, vagy bármi mást. A 20 év alatt minden évben akkora profitot valósíthatnak meg, hogy ezt a hitelt probléma nélkül törleszteni tudják majd. A jelenleg igényelhető hitelösszeg legfeljebb 50 ezer euró lehet, ez azt jelenti, hogy ebből Vajdaság területén 5-6 hektár földet lehet vásárolni.”

hitel
földvásárlás
mezőgazdaság
Branislav Nedimović

Most

20:44, Frissítve: 20:53

Békés tüntetés volt Szabadkán

Egy közösségi oldalon megjelent felhívásra nagyjából száz szabadkai polgár csatlakozott a belgrádi tüntetésekhez csütörtökön este az észak-bácskai városban.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.