Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kedvező hitelek a gazdáknak

2023.02.23
20:55
Forrás
Pannon RTV
A Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatója volt a Közügyek vendége.

1 százalékos éves kamatlábbal lesznek igényelhetőek a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap hitelei a bejegyzett gazdaságok számára - nyilatkozta a Közügyekben Dr. Molnár Viktor, az alap igazgatója. Egyenként 4,5 millió dinárt is igényelhetnek majd többek között öntözőrendszer kiépítésére, kapcsolható eszköz vagy mezőgép vásárlására, fóliasátor létrehozására.

Az állattenyésztők farmi felszerelés korszerűsítése mellett a kedvezményes hitel kérelmezhető tenyészállatok, illetve hízóborjak vásárlására is, de a méhészek is igényelhetnek kedvezményes kölcsönt az Alaptól. Molnár felhívta a figyelmet, hogy a kereskedelmi bankok által kínált 10-14 vagy akár 16 százalékos hitelekhez képest a márciusban kiírásra kerülő hitelvonalak sokkal kedvezőbbek. Emlékeztetett, hogy a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság pályázataival kombinálva még kedvezőbb feltételekhez juthatnak a gazdák.

Dr. Molnár Viktor
hitel

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.