Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kedvező hitelkonstrukciók termelőknek

2022.05.19
07:07
Forrás
Pannon RTV
Megjelentek a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap hitelpályázatai, a Közügyek stúdiójában a részleteket Molnár Viktor igazgatóhelyettes mondta el.

Többek között. mezőgazdasági gépek beszerzésére, öntözési rendszerek kiépítésére, állattenyésztő farmok felszerelésére, fóliasátrak kialakítására és jégvédelmi rendszerek kiépítésére is kedvező kölcsönöket kaphatnak a bejegyzett termelők.

Újdonságnak számít, hogy idén földvásárlásra is fordíthatják ezeket a hiteleket. A pályázatra május végéig lehet jelentkezni.

artományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap
hitel
hitelek

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.