Ugrás a tartalomra

Készenléti hitelmegállapodás az IMF-fel

2021.06.19
10:49
Forrás
Szerbiai RTV
30 hónapra kiterjedő készenléti hitelmegállapodást kötött Szerbia a Nemzetközi Valutaalappal. Siniša Mali szerb pénzügyminiszter elmondta, az együttműködés rendkívül fontos, ugyanis bizonyítja, hogy Szerbia sikeres gazdaságpolitikát folytat.

Leszögezte, a válság ellenére az ország számára nincs szükség pénzügyi támogatásra. Azzal, hogy megszületett ez a készenléti megállapodás, Szerbia egyértelmű üzenetet küld a világ felé. Az IMF pénzére nincs szüksége Szerbiának, ugyanakkor az együttműködésre igen. A reformok mellett külön hangsúlyt fektet az ország a gazdaság helyreállítására, a makrogazdasági és finanszírozási stabilitásra, valamint az életminőség javítására - részletezte a szerb pénzügyminiszter. Az IMF-szerződésben külön kiemelik a közvállalati reformot, és a közfinanszírozás átalakítását is - tette hozzá Mali.

Siniša Mali
Nemzetközi Valutaalap

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.