Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

Kétmilliárd dinár az Első fizetésem programra

2020-08-13
18:21
2020-08-13
18:27
Forrás
Pannon RTV
A program lehetőségeket teremt a munkaerőképzésre, tapasztalatszerzésre, és arra, hogy a fiatal munkavállalók sikerrel állják meg a helyüket a versenyszférában.

Elfogadta mai ülésén a szerb kormány az ifjúsági foglalkoztatás ösztönzését célzó Első fizetésem nevű programról szóló rendeletet. Ennek megvalósítására 2020-ra és 2021-re összesen kétmilliárd dinárt fordít Szerbia. Tízezer középiskolát és egyetemet végzett fiatal számára biztosítja az állam a fizetésük egy részét, ezzel pedig nemcsak őket ösztönzik munkára, de a munkaadókat is motiválják, hogy foglalkoztassák a fiatalokat. Az állami támogatás a szerbiai Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat birtokába kerül, amely a program lebonyolítója lesz. A kormány mai ülésén továbbá arról is döntés született, hogy Szerbia 100 ezer euró értékű segélyt küld Libanonnak a bejrúti robbanás következményeinek elhárításához.

szerb kormány
Első fizetésem
támogatás
foglalkoztatás

Most

16:58, Frissítve: 20:58

Nem járunk még közel a sikeres védőoltáshoz

A kétmilliót is elérheti a koronavírus halálos áldozatainak a száma, mielőtt széles körben alkalmazzák a sikeres védőoltást, közölte az Egészségügyi Világszervezet veszélyhelyzeti igazgatója.
16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.