Ugrás a tartalomra
stadlerrail.com

Kétszintes svájci vonatok a Belgrád-Budapest vonalon

2021.10.27
17:41
2021.10.27
19:15
A vonatok kétszintesek, 316 férőhelyesek, van bennük minibár és természetesen internet-hozzáférés is.

Svájci vonat érkezett Szerbiába, az év végéig további két ilyen szerelvény várható. A Stadler cég vonatai az épülő Belgrád-Budapest vonalon közlekednek majd.

Az elektromos személyvonatok 200 kilométer/órás sebességgel tudnak majd haladni. A megvásárlásukról szóló szerződést áprilisban írták alá, a szerelvényekért 62 millió eurót fizet Szerbia. A vonatok kétszintesek, 316 férőhelyesek, van bennük minibár és természetesen internet-hozzáférés is.

A Belgrád-Budapest vonal első szakasza, a Belgrád és Újvidék közötti, a jövő év márciusára készül el, a menetidő pedig nagyjából fél óra lesz. A jegy a tervek szerint 1000 dinárba kerül, a vonat pedig kétszer teszi meg a távot naponta a két város között.

Lesz olcsóbb verzió is, mely gyakrabban közlekedik majd, és több településen is megáll, menetideje pedig nagyjából 50 perc lesz.

vonat
Belgrád-Budapest
Svájc

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű