Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Kevésbé csökken a szerbiai GDP a Világbank szerint

2020.10.08
12:59
Forrás
Pannon RTV
Már nem 3,5, csak 3 százalékos GDP-csökkenést jelez előre a Világbank Szerbiának erre az évre.

A nemzetközi pénzintézet azt írja, a szerb gazdaság néhány éven át szolid növekedést mutatott, de a koronavírus-járvány miatt idén recesszió vár rá, csakúgy, mint más országokra is a világon. A pénzügyi csomag, amely a válság hatásait hivatott enyhíteni, a GDP mintegy 13 százalékát teszi ki - állapította meg a Világbank. A támogatásoknak köszönhetően nem nőtt jelentős mértékben a munkanélküliség, a gazdasági mutatók pedig jobban alakultak, mint a szomszédos államokban.

Az előrejelzés szerint a szerb gazdaság jövőre 2,9 százalékos növekedést mutat majd, 1,1 százalékkal kevesebbet, mint amit korábban, júniusban közöltek. A járványhelyzet előtti GDP-növekedés szintje várhatóan 2022-re, illetve 2023-ra érhető el - közölte a Világbank.

gazdasági csökkenés
GDP
recesszió
koronavírus
járvány
Szerbia
Világbank

Most

10:41

Meghalt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.
10:22, Frissítve: 10:27

Három emlékfát ültettek

Hagyományőrzés céljából a három testvértelepülés Kunszentmiklós, Nagyvázsony és Székelykeve elhatározták, hogy három emlékfát ültetnek a székelykevei tájház udvarába.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.