Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Kevesebb alma termett az idén

2020.10.28
12:22
Forrás
agrosmart.net
Szerbia idei almatermése várhatóan 420 és 450 ezer tonna között alakul, ami több mint 10 százalékos csökkenést jelent a tavalyi évhez viszonyítva, ugyanis 2019-ben 490 ezer tonna almát szüreteltek a gazdák.

A gyümölcs jelentős része az orosz piacra kerül. Vajdaság és az Orosz Föderáció árucsere-forgalma az év első nyolc hónapjában megközelítette a 705 millió eurót és az orosz vállalatok érdekeltek a Szerbiával, illetve Vajdasággal való együttműködés elmélyítésében - hangzott el a Vajdasági Gazdasági Kamarában Térségközi fenntartható fejlődés címmel szervezett online tanácskozáson. 

Szerbia mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeinek exportja 2019-ben elérte a 3,62 milliárd dollárt, ami ebben az évben 3 milliárdra csökken. A Nizsnyij Novgorod-i kamara vezérigazgató-helyettese meggyőződését fejezte ki, hogy már jövőre jobb gazdasági eredmények várhatók, amihez 22 orosz nagyvállalat képviselőjének tavalyi szerbiai látogatása és tárgyalásai, valamint a november 10-re tervezett online tanácskozás is alapul szolgálnak.

alma
Oroszország
Szerbia
Vajdaság
kivitel
export
terméscsökkenés

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.
10:32, Frissítve: 13:06

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.