Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Kevesebb alma termett az idén

2020-10-28
12:22
Forrás
agrosmart.net
Szerbia idei almatermése várhatóan 420 és 450 ezer tonna között alakul, ami több mint 10 százalékos csökkenést jelent a tavalyi évhez viszonyítva, ugyanis 2019-ben 490 ezer tonna almát szüreteltek a gazdák.

A gyümölcs jelentős része az orosz piacra kerül. Vajdaság és az Orosz Föderáció árucsere-forgalma az év első nyolc hónapjában megközelítette a 705 millió eurót és az orosz vállalatok érdekeltek a Szerbiával, illetve Vajdasággal való együttműködés elmélyítésében - hangzott el a Vajdasági Gazdasági Kamarában Térségközi fenntartható fejlődés címmel szervezett online tanácskozáson. 

Szerbia mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeinek exportja 2019-ben elérte a 3,62 milliárd dollárt, ami ebben az évben 3 milliárdra csökken. A Nizsnyij Novgorod-i kamara vezérigazgató-helyettese meggyőződését fejezte ki, hogy már jövőre jobb gazdasági eredmények várhatók, amihez 22 orosz nagyvállalat képviselőjének tavalyi szerbiai látogatása és tárgyalásai, valamint a november 10-re tervezett online tanácskozás is alapul szolgálnak.

alma
Oroszország
Szerbia
Vajdaság
kivitel
export
terméscsökkenés

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.