Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

A kevesebb fejőstehén is elég tejet ad az országnak

2022.07.01
14:21
2022.07.01
14:27
Forrás
Pannon RTV
Egyre kevesebb a fejőstehén Szerbiában, egy év alatt 100 millió literrel csökkent a tejtermelés. Ez még mindig nem jelenti azt, hogy veszélybe került volna az itteni ellátás - állítják a szakemberek.

Az állattenyésztők arra figyelmeztetnek, a mostani felvásárlási árral mínuszban vannak, nem kifizetődő bajlódni a tejtermeléssel, ezért többen komolyan fontolóra vették, hagyják-e abba, vagy folytassák a munkát. Egyébként az állam az utóbbi 9 hónapban kétszer is megemelte a tejprémiumot, legutóbb 15 dinárra. A szerbiai piacon ma a tej átlagára 30 százalékkal magasabb, mint tavaly ebben az időszakban. A takarmány- és energiaárak emelkedése egyébként egyaránt sújtja a termelőket és a feldolgozókat.

tehen
tej
tejprémium

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.