Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Kevesebb volt a látogató, de sok üzlet köttetett

2021.09.24
16:16
2021.09.24
17:57
Forrás
Pannon RTV
Befejeződött az idei, 88. Mezőgazdasági, valamint az 53. Vadászati, Halászati és Ökológiai Vásár Újvidéken. Az utolsó napra már csak a nyeremények kiosztása, a benyomások összegzése, esetlég még egy-két üzlet megkötése maradt.
Pannon RTV/Juhász Géza

Kiosztották az ajándékokat a nyereményjáték nyerteseinek. A fűkaszáló Rutevacra, a vetőgép Bácsújlakra, a pótkocsi pedig a temesmiklósi Ionel Cherciobanhoz került.

Ionel Chercioban, Temesmiklós: „Boldog voltam, de előbb azt hittem, hogy ez valami vicc. Akkor újra felhívtam őket, és azt mondták, hogy nem, nyugodtan jöhettek érte, és ennyi.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A főnyeremény, egy traktor, Inđijára, Dejan Filipovićhoz került. Ő az újonnan ültetett szőlősében tervezi hasznát venni. Mint mondta, a szomszédjánál kóstolgatták a bort, mikor értesítették.

„Elutasítottam a hívást, hogy befejezzük a beszélgetést a szőlősben. Mikor jelentkeztem, azt gondoltam először, hogy vicc. Ne vicceljenek, fáradt vagyok én ma ehhez. Azt hittem látott valaki itt a vásárban, és viccelődik. Azonban, mikor megmondták az adataimat, akkor nagyon boldog voltam.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Idén a vásár látogatottsága a legutóbbi, 2019-esnek a 40 százaléka volt, de ettől függetlenül sok üzletet és együttműködést kötöttek. Valószínűleg sokakat visszatántorítottak a járványügyi intézkedések és korlátozások, mondta Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója.

„Amiről elmondhatjuk, hogy bátorító, a látogatók 72 százaléka, akik bejöttek, be volt oltva. 28 százalékuk döntött a gyors antigén teszt mellett, hogy leellenőrizzék megfelelő egészségügyi állapotban vannak-e. Ami ugyancsak bátorító, hogy a vásárra szeretni jövőknek csak 1,28 százaléka, ami 24 ember, volt pozitív.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Mivel sikeresen megtartották a járványügyi helyzet és intézkedések mellett, jövőre már tervezik a következő vásárt az eredeti, májusi időpontban.

mezőgazdasági vásár

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.