Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kezd helyreállni az autópiac Szerbiában

2020-08-13
18:48
2020-08-15
19:13
Forrás
Tanjug
Márciusban és áprilisban volt a mélypont az autóeladást tekintve, azóta javult a helyzet.

A koronavírus-járvány a használt autók kereskedelmére is kihatással volt, elsősorban a határok lezárása miatt. Márciusban és áprilisban 11 ezer használt autót adtak el országszerte, az előző évben ugyanebben a két hónapban több mint a dupláját, 28 ezret. Az elmúlt időszakban azonban valamelyest normalizálódni látszik a helyzet.

Az év első felében jelentősen csökkent az autóeladás Szerbiában, ez számokban 21 százalékos csökkenést jelent. Ugyanakkor érdekesség, hogy a rendkívüli állapot megszűnése után szinte azonnal helyreállt az autópiac, sőt több autót adtak el, mint 2019-ben ilyenkor.

A magyarkanizsai Csendir Viktoréknál már egy ideje tervben volt az autóvásárlás. A gépjárművet végül a járvány ideje alatt, márciusban vásárolták meg. „Mi már előzőleg, régebben terveztük az autóvásárlást, ideje volt, aktuális volt, éppen ezért már előre spóroltunk, éppen ezért nem befolyásolt bennünket ez a helyzet az autóvásárlásban, és az autót is megvásároltuk.”

A Martonos melletti használt autó-telepen zökkenőmentes a munka, ugyan a járvány ideje alatt másfél hónapra lakat került a telep ajtajára, azonban az elmúlt hónapokban náluk is jelentősen megugrott a forgalom. Kószó Ferenc, autókereskedő, Martonos: „Másfél hónap után kiderült, hogy mint áruszállító cég, mint áruval foglalkozó cég mégis csak lehetőségünk van egész Európába járni, ott munkát végezni, szállítást végezni. Ez egy hatalmas lehetőséget kínált a cégünknek, ugyanis nagyon kevés cég volt az, aki ezzel tudott foglalkozni. Mi azok közé tartoztunk és mi gyakorlatilag másfél hónap leállás után nagyon nagy gőzerővel kezdtünk újra dolgozni.”

A kereskedő hozzátette, hogy a telepükön elsősorban az Euro 4-es és az Euro 5-ös motorral rendelkező használt autókat hozzák be külföldről, és a vásárlók is ezeket a gépjárműveket keresik leginkább.

autó
kocsi
autópiac
helyreállás
mélypont
csökkenés
Szerbia
használt autó
új autó
járvány
koronavírus
rendkívüli állapot

Most

16:58, Frissítve: 20:58

Nem járunk még közel a sikeres védőoltáshoz

A kétmilliót is elérheti a koronavírus halálos áldozatainak a száma, mielőtt széles körben alkalmazzák a sikeres védőoltást, közölte az Egészségügyi Világszervezet veszélyhelyzeti igazgatója.
16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.