Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

2022.08.15
09:00
Forrás
Szerbiai RTV
Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.

A szakszervezetek és a munkaadók egyelőre egy dologban értenek egyet: nem valószínű, hogy megegyezésre jutnak. Soha nem volt ekkora a különbség az igények és azok megvalósítása között.

A minimálbér jelenleg 35 ezer dinár. Júniusban a fogyasztói kosár értéke 51.340 dinár volt. A szakszervezetek ehhez közeli minimálbért szeretnének elérni, de 40 ezer alatti összeget semmiképpen sem tartanak elfogadhatónak.

A Szerbiai Munkáltatók Szövetségének felmérése szerint a munkaadók 9-12 százalékos növelésre hajlandók.

Siniša Mali pénzügyminiszter hangsúlyozta, a kormány két számjegyű emelést tervez, amennyiben az érintettek nem egyeznek meg, úgy a minimálbér elérheti a 40 ezer dinárt.

minimálbér

Most

07:36

Rotyogott a pörkölt Hertelendyfalván

Pörköltfőző versenyt rendeztek Hertelendyfalván a református templom felszentelésének ünnepén. Az imaház udvarában gyűltek össze az emberek. Tizenhárom bográcsban főtt a különböző, sajátos recept szerint készített pörkölt.
19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.