Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Kézműves vásár nyílt Palicson, a Vigadó teraszán

2018-09-08
19:01
2018-09-08
19:07
Forrás
Pannon RTV
A kiállítás egy Magyarország és Szerbia között megvalósuló határon átnyúló együttműködés keretében valósulhatott meg.

Elsődlegesen a hátrányos helyzetben élő kézműves emberek megsegítésére, illetve a termékeik értékesítésének elősegítésére fókuszál a kiállítás. A mintegy 175 ezer euró összértékű program során a kézművesek szakmai képzésekben is részesültek, valamint műhelymunkákon is részt vettek, a most megrendezett vásár által pedig bemutatkozási lehetőséget is kaptak. A rendezvényt Dobó Márta, a Palicsi Helyi Közösség közgyűlési elnöke nyitotta meg.

Dobó Márta, közgyűlési elnök, Palics HK: „Nagyon jó kezdeményezés ez, hiszen nagyon sokan, akik arra kényszerülnek, hogy a mai gazdasági világban, illetve gazdasági helyzetben olyan vállalkozásokba kezdjenek, amit a kezüknek köszönhetnek leginkább, vagy pedig olyan termékeket készítenek, gondolok itt a méhészekre, vagy a pálinkák készítőire, ott is az ügyesség, illetve a leleményesség is szükséges. Nagyon jó kezdeményezés beintegrálni őket egy olyan körbe, ahol ebből értékesítést is tudnak megvalósítani. Méghozzá úgy értékesíteni, hogy ez hivatalos legyen. Tehát, hogy ne a fekete piacon kelljen helyet keresni.

Palics
kézműves
vásár
IPA
Dobó Márta

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.