Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

2021.09.26
15:59
2021.09.27
08:24
Forrás
Pannon RTV
Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ikonikus rendezvénynek számít már az ügyességi játékokban résztvevő és a főzőversenyen jeleskedő versenyzőknek a moholi olimpia. A magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont csapata idén először vett részt a vigalmon. Sterbik Ildikó megbízott igazgató elmondta:

„Fontosnak érzetük, hogy részt vegyünk, azért mert minket is érint és a szakmánkat. 5 fős fiúcsapatot hoztunk játszani, azon kívül az iskola tanárai a főzőversenyen vesznek részt.”

Mindamellett, hogy a portékákkal teljesen megtelt pavilonoknál akár kürtőskalácsot is majszolhattak a résztvevők és légvárakban játszadozhattak a legkisebbek, közel 35 főzőcsapat bográcsában rotyogott a körömpörkölt. Magyarországról érkezett csapatok is fakanalat ragadtak az eseményen.

Kismarczi Zsolt Zoltán, igazgatóhelyettes, Tóth János Szakközépiskola: „Mórahalomról jöttünk egy szakképző intézményből, ahol szakácsokat, pincéreket, cukrászokat képeznek. Már most negyedik éves az iskolánk, és az elejétől fogva, a nyitástól fogva fontosnak tartottuk azt, hogy megjelenjünk ezeken a családiasnak mondható összejöveteleken.”

Ahhoz, hogy kiderüljön, ki is a legnagyobb paraszt, különböző versenyszámokban kellett jeleskedniük a gazdáknak. Pecesortól Szabadkáig voltak jelentkezők.

Rigó Flórián, szervezőbizottsági tag, Moholi Parasztolimpia és Főzőverseny: „A versenyen helyi és tradicionális mezőgazdasági ügyességi játékok vannak, úgy mint a csizmadobálás, kukoricamorzsolás, szekértolás, traktortolás és hasonlók, kerékgörgetés, és olyan versenyszámok, amelyekkel a földművesek nap mint nap szembesülnek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Parasztolimpia az egyik legnagyobb közösségépítő rendezvénnyé nőtte ki magát az elmúlt években, ahová idén rekordszámú látogató érkezett - mondta Tóbiás József, a VMSZ adai községi szervezetének elnöke.

„Folyamatos érdeklődéssel bombáztak minket egész nyáron, és megígértük az embereknek, hogyha lehetőség lesz rá, akkor mindenképpen, a már hagyományossá vált Parasztolimpiát megszervezzük, és ez így lesz a jövőben is.”

A 7. alkalommal megszervezett esemény a Moholi Konyhakertészek Egyesületének köszönhetően, valamint a VMSZ támogatásával valósulhatott meg.

Moholi Parasztolimpia
Mohol
parasztolimpia

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.