Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Kiaknázni a vajdasági turizmusban rejlő lehetőségeket

2022.08.02
13:36
2022.08.02
16:25
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai és palicsi turizmusról, az online foglalási rendszerekről, azok felépítéséről és megfelelő használatukról is szó esett azon a szakmai napon, amit a Prosperitati Alapítvány szervezett Palicson.

Beszéltek arról is, hogy az alapítvány miként tud hozzájárulni a turizmus fejlesztéséhez. Az esemény iránt nagy volt az érdeklődés.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Urbán Mónika egy vendégházat üzemeltet Adán. Amikor csak lehetősége adódik részt vesz az olyan rendezvényeken, ahol friss vállalkozóként mások tapasztalataiból és hibáiból tanulhat.

„Mivel 2019-ben nyitottuk meg az Urban House vendégházat, ezért úgy érzem, hogy még nem igazán vagyunk tapasztaltak ezen a területen. Emiatt a Prosperitati Alapítvány meghívásának örömmel tettem eleget, hiszen úgy érzem, hogy bármelyik alkalommal, minden egyes tapasztalatcsere, rávilágítás segíteni tud a jövőben, hogy még jobban végezzük a munkánkat.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Dankó Dénes 15 éve csöppent bele a turizmus világába. Most a tapasztalatait osztotta meg a képzés résztvevőivel.

„Egy teljesen új világban élünk, az új normálisban, ez jellemzően a turizmusban egy abszolút új irányváltást és egy teljesen új környezetet jelent. Azon felül, hogy elmondjuk egymásnak a tapasztalatainkat, egymástól fogunk a legtöbbet tanulni, hogy meghallgatjuk, hogy ki hogyan áll és mit csinál ebben az új normálisban.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A magyar és a szerb államnak, az önkormányzatoknak a feladata, hogy biztosítsák a megfelelő infrastruktúrát, illetve a feltételeket az idegenforgalom működéséhez - emelte ki Kern Imre, Szabadka alpolgármestere.

„Van egy gyönyörű szép városmagunk, van egy gyönyörű szép Palicsunk, lovas- és, sportturizmusra, kongresszusi turizmusra is van lehetőség. Nagyon fontos, hogy talán visszakapjuk azt a lehetőséget is hamarosan, hogy a wellness, illetve a gyógyturizmussal is foglalkozzunk.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Dr. Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke szerint még mindig vannak olyan területek Vajdaságban, ahol adottak a feltételek a turizmus kialakításához, fellendítéséhez, viszont kevesen élnek a lehetőséggel.

„A helyi turizmus fellendítésében várjuk, hogy mi fog történni, ugyanis a covid egy kicsit bekavart ezekbe a fejlesztésekbe. A Tisza-menti, a szabadkai, a Palics környéki térségben látszik majd jelentős változás, illetve várhatók változások. Az, ami nekem kicsit hiányzik, hogy az a Duna-menti települések, a Duna-menti magyar közösségek pályázati hiánya. Ez is egy nagyon komoly idegenforgalmi régió Vajdaságban, itt kellene még szerintem erősíteni.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szakmai napon felhívták a figyelmet arra, hogy milyen előnyei és hátrányai lehetnek az interneten történő hirdetéseknek. Ha vállalkozásunkat több online platformon is reklámozzuk azáltal több személyhez jut el, megnőhet a foglalások száma, főleg, ha előnyös képekkel tesszük azt meg, kedvező áron. Viszont a vállalkozók számára rizikófaktor lehet, ha nem fizettetik meg előre a szállást. Hiszen fennáll a lehetősége annak, hogy a szállást foglaló személy nem megy el a megadott időpontban. De negatív hatással bír az is, ha nem olyan látvány, szállás fogadja a foglalót, mint amilyen képeket látott a hirdetésekben.

turizmus
Kern Imre
Dr. Nagy Imre
Prosperitati Alapítvány

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.