Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Kicsi a kereslet és alacsonyak az árak

2021.04.07
07:00
2021.04.07
17:11
Forrás
Pannon RTV
A gazdák szerint alacsony a sertés élő kilogrammonkénti felvásárlási ára, ami nem csak nekik jelent gondot, hanem a húsboltoknak is, ugyanis az utóbbi hetekben a polgárok inkább élő sertést vásárolnak - állítják a kereskedők.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Nem csak a felvásárlási ár alacsony, de kereslet sem igazán van a sertés iránt - nyilatkozta a tóthfalusi Zsoldos Róbert felvásárló. Elmondása szerint az utóbbi hetekben drasztikusan csökkentek az árak, és sok gazda értékesíteni sem tudja a jószágot.

„-Nálam per pillanat 150-160 hízó van bejegyezve szállításra. Ez olyan 20 termelő körülbelül.
-Mennyiért vásárolják most?
- Az első osztályú disznó 115 lett, a másodosztály 10 dinárral olcsóbb, a harmadosztályú 100 dinár.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az alacsony felvásárlási árak kihatással vannak a húsboltokra is. Ugyanis nagyon sok esetben a polgárok élő sertést vásárolnak az olcsóbb ár miatt. Az áraktól függetlenül egyre nehezebb minőségi húst előállítani - állítják a kereskedők.

Domonkos János, magyarkanizsai húsbolt-tulajdonos: „Mi azért minőségi sertéseket vásárolunk fel, nem mindig az a mérvadó, amit a média lehoz, az írott vagy az elektronikus. Tehát a minőséges jószágot mindig meg kell fizetni, de egy 10 százalékos árcsökkenést mi is kiviteleztünk az utóbbi időben. Megint a költségekkel van a baj, a minőségi húst meg orvosilag ellenőrzött húst nem lehet olcsón előállítani, sajnos.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az árcsökkenés miatt a húsárusok igyekeznek olyan húsételeket előállítani, amit csak ott tudnak megvásárolni a polgárok, így próbálják becsalogatni a vásárlókat.

sertés
felvásárlási ár

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!