Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány/Mileta Mircetić

Kiemelt fontosságú a Belgrád-Budapest gyorsforgalmi vasút kiépítése

2019-10-16
14:45
2019-10-16
17:22
Forrás
Pannon RTV
2021-ig elkészül a mintegy négymilliárd euró összértékű Belgrád-Budapest gyorsforgalmi vasút Belgrádot és Újvidéket összekötő szakasza.

A 350 millió eurós munkálatok kivitelezője egy kínai cég. Az építkezés Szerbia számára kiemelt fontosságú, mert ezzel az első aláírók egyikeként az ország részt vehet a kínai Egy övezet, egy út elnevezésű globális projektben - részletezte Zorana Mihajlović Ópázovánál, a munkálatok megtekintésekor. Szerbia közlekedési minisztere elmondta, ezen a szakaszon a szerelvények 200 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek majd, ennek köszönhetően a szerb fővárosból csupán fél óra alatt lehet majd eljutni Újvidékre.

Foto: Tanjug/Szerb Kormány/Mileta Mircetić

Zorana Mihajlović, közlekedési miniszter, Szerbia: „Több időre lesz szükségünk az Újvidék-Szabadka szakasz befejezésére, mert azt csak 2020-ban kezdjük meg, és legkevesebb három évre lesz szükségünk a kiépítésére. Tehát, 2023-ban számíthatunk arra, hogy a magyar határhoz érünk. Ezzel egy időben a magyar fél a saját gyorsvasútszakaszán dolgozik. Eltérő szerződéssel rendelkeznek, közösen végzik a tervdokumentáció elkészítését és a kivitelezést. Megközelítőleg egy időben készül majd el a teljes vasút Belgrádtól Budapestig.”

Belgrád-Budapest vasútvonal
Zorana Mihajlović

Most

06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.
22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.