Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány/Mileta Mircetić

Kiemelt fontosságú a Belgrád-Budapest gyorsforgalmi vasút kiépítése

2019-10-16
14:45
2019-10-16
17:22
Forrás
Pannon RTV
2021-ig elkészül a mintegy négymilliárd euró összértékű Belgrád-Budapest gyorsforgalmi vasút Belgrádot és Újvidéket összekötő szakasza.

A 350 millió eurós munkálatok kivitelezője egy kínai cég. Az építkezés Szerbia számára kiemelt fontosságú, mert ezzel az első aláírók egyikeként az ország részt vehet a kínai Egy övezet, egy út elnevezésű globális projektben - részletezte Zorana Mihajlović Ópázovánál, a munkálatok megtekintésekor. Szerbia közlekedési minisztere elmondta, ezen a szakaszon a szerelvények 200 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek majd, ennek köszönhetően a szerb fővárosból csupán fél óra alatt lehet majd eljutni Újvidékre.

Foto: Tanjug/Szerb Kormány/Mileta Mircetić

Zorana Mihajlović, közlekedési miniszter, Szerbia: „Több időre lesz szükségünk az Újvidék-Szabadka szakasz befejezésére, mert azt csak 2020-ban kezdjük meg, és legkevesebb három évre lesz szükségünk a kiépítésére. Tehát, 2023-ban számíthatunk arra, hogy a magyar határhoz érünk. Ezzel egy időben a magyar fél a saját gyorsvasútszakaszán dolgozik. Eltérő szerződéssel rendelkeznek, közösen végzik a tervdokumentáció elkészítését és a kivitelezést. Megközelítőleg egy időben készül majd el a teljes vasút Belgrádtól Budapestig.”

Belgrád-Budapest vasútvonal
Zorana Mihajlović

Most

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.