Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Kiemelt jelentőségű a tiszai országok együttműködése

2019-09-26
19:35
Forrás
hirado.hu
A Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság 2019. évi magyar elnöksége találkozót szervezett Budapesten.

A rendezvényen az öt tiszai ország- Románia, Szerbia, Szlovákia, Magyarország és Ukrajna vízgazdálkodásáért felelős vezetői vettek részt. Az eseményen aláírták a felülvizsgált Tisza Együttműködési Nyilatkozatot, illetve az Integrált Tisza Vízgyűjtő Gazdálkodási tervet és a közös programok elindításáról is döntöttek a szakemberek. Željko Radošević szerb mezőgazdasági, erdészeti és vízügyi államtitkár kiemelte, hogy igyekeznek intenzíven ápolni a kapcsolatokat a Tisza vízgyűjtőjének partnerországaival és a jövőben biztosítani tervezik a jobb vízminőséget a fiatal generációk számára. Pintér Sándor magyar belügyminiszter kiemelte: a most elfogadott Integrált Tisza Vízgyűjtő Gazdálkodási Terv a későbbiekben még jobb együttműködésre ad alapot a tiszai országoknak mind a folyam nyújtotta gazdasági előnyök kihasználása, mind a veszélyhelyzetekre való jobb és szakszerűbb felkészülés területén.

Pintér Sándor
Željko Radošević
Budapest
Románia
Magyarország
Szlovákia
Ukrajna

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:42, Frissítve: 22:16

20 éves a Juhász zenekar

20 éves fennállását ünnepli a Juhász zenekar, 2000. májusában alakult a társulat. A zenekar az évek során Vajdaság egyik legismertebb, legkiemelkedőbb népzenei együttesévé nőtte ki magát.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.