Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Boros Mátyás

Kilenc magyarországi cég fektet be Szerbiában 75 milliónyi euró értékben

2020-10-29
20:33
2020-10-29
20:38
Forrás
Szerbiai RTV
Siniša Mali szerb pénzügyminiszter ma találkozott Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel.

Kilenc magyarországi cég fektet be Szerbiában 75 milliónyi euró értékben. A találkozón Szijjártó kiemelte, Magyarország 25 millió euróval támogatja azt a kilenc céget, amelyek ide érkeznek. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, a befektetések összértéke 75 és 80 millió euró között lesz. A magyarországi vállalatok főleg Közép- és Dél-Szerbiában található logisztikai központok és gyógyszeripari cégek kapcsán, továbbá gyümölcs- és fémfeldolgozási területen érdekeltek. Siniša Mali hangsúlyozta, a kilenc magyar vállalat Szerbiába érkezése fontos az ország számára.

A találkozón elhangzott, ami Vajdaságot illeti, folytatják a gazdaságfejlesztési projektet, amely magában foglalja a kis- és középvállalkozások támogatását. Szerbia és Magyarország közötti infrastrukturális projektekről is szó esett. A felek kiemelték, a Szabadka és Szeged közötti vasút modernizálása kulcsfontosságú projekt a két ország lakosainak esetében. A cél, hogy 2022 közepére elkészüljön a vasútvonal - mondták az illetékesek.

 

Szijjártó Péter
befektetés
Siniša Mali

Most

14:49, Frissítve: 15:02

Ülésezett a magyarkanizsai KKT

26 millió dinárral növekedett Magyarkanizsa község költségvetése január és szeptember között a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Egyebek között erről is szó esett a Községi Képviselő-testület ülésén.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.