Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Boros Mátyás

Kilenc magyarországi cég fektet be Szerbiában 75 milliónyi euró értékben

2020.10.29
20:33
2020.10.29
20:38
Forrás
Szerbiai RTV
Siniša Mali szerb pénzügyminiszter ma találkozott Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel.

Kilenc magyarországi cég fektet be Szerbiában 75 milliónyi euró értékben. A találkozón Szijjártó kiemelte, Magyarország 25 millió euróval támogatja azt a kilenc céget, amelyek ide érkeznek. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, a befektetések összértéke 75 és 80 millió euró között lesz. A magyarországi vállalatok főleg Közép- és Dél-Szerbiában található logisztikai központok és gyógyszeripari cégek kapcsán, továbbá gyümölcs- és fémfeldolgozási területen érdekeltek. Siniša Mali hangsúlyozta, a kilenc magyar vállalat Szerbiába érkezése fontos az ország számára.

A találkozón elhangzott, ami Vajdaságot illeti, folytatják a gazdaságfejlesztési projektet, amely magában foglalja a kis- és középvállalkozások támogatását. Szerbia és Magyarország közötti infrastrukturális projektekről is szó esett. A felek kiemelték, a Szabadka és Szeged közötti vasút modernizálása kulcsfontosságú projekt a két ország lakosainak esetében. A cél, hogy 2022 közepére elkészüljön a vasútvonal - mondták az illetékesek.

 

Szijjártó Péter
befektetés
Siniša Mali

Most

10:26, Frissítve: 11:47

Mielőtt lemegy a nap

A múlt év egyik romantikus sikerkönyve, az És újra felkel a nap című regény után már Vajdaságban is kapható Pap Éva, író második könyve, a Mielőtt lemegy a nap.
09:50, Frissítve: 11:30

1416-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 82 beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.